Nogomet

U izostanku Hajduka i Rijeke, dvoboj vikenda odigrat će Lokomotiva i Osijek

Matej Kačan • nedjelja, 24.07.2022.
U izostanku Hajduka i Rijeke, dvoboj vikenda odigrat će Lokomotiva i Osijek
Foto: FaH

Nepotpuno drugo kolo SuperSport HNL-a zatvorit će u Zagrebu Lokomotiva i Osijek. Osječani dolaze nakon dalekog gostvanja u Kazahstanu, a Lokosi imaju veliku motivaciju nakon ispuštenog plijena protiv Dinama...

Središnji dvoboj drugog kola sigurno su trebali biti Hajduk i Rijeka, ali odgodom tog susreta čast zatvaranja kola i epitet najuzbudljivije utakmice pripada Lokomotivi i Osijeku, momčadima koje imaju dosta nezgodan raspored.

Lokosima je ždrijeb donio Dinamo i Osijek u prva dva kola, i premda su sjajno krenuli protiv Modrih na Maksimiru i imali su 2:0, na kraju su ostali bez ičega. Sigurno je gorak okus u ustima nakon dobre predstave i momčad Silvija Čabraje ima dodatan motiv upisati pokoji bod.

A protiv Osijeka moglo bi se nešto ušićariti jer premda je jasna razlika u kvaliteti i na tablici prošle sezone, Osijek između neugodnih Gorice i Lokomotive u prva dva kola ima veliko putovanje u Kazahstan koje je odradio uspješno.

Početak sezone dosta je dobar, upisane su pobjede nad Goricom pa tim Kizilžarom, ali momčad će u Kranjčevićevu doći iscijeđena i već s mislima na uzvratnoj utakmici u četvrtak.

Svi znamo da Bjeličina momčad rezultat izvlači iz velike borbenosti, fokusa i energije, a ako okolnosti nalažu da bi toga moglo nedostajati, jako neugodna Lokomotiva mogla bi nešto od toga i iskoristiti.

Što su rekli?

Nenad Bjelica, trener Osijeka: "Lokomotiva se nije promijenila puno u odnosu na prošlu sezonu, možda jednog, dva igrača, ali zadržali su okosnicu momčadi, trenera, igraju na sličan način kao i prošle sezone. Uz to, godinu dana su iskusniji, samim time i izuzetno nezgodni što je osjetio i Dinamo. Za pripremu su imali cijeli tjedan za razliku od nas, ali mi ćemo im suprotstaviti dobru momčad i vjerujem pobijediti."

Silvijo Čabraja, trener Lokomotive: "Zadovoljan sam igrom s otvaranja sezone protiv Dinama, s tim da moramo neke sitne nedostatke i greške smanjiti na minimum. Te greške su nas praktički koštale što se nismo vratili s Maksimira s pozitivnim rezultatom. Osijek ima široki kadar, vjerujem da će ih trener Bjelica izrotirati, te određene igrače, ako će biti potrebe, odmoriti, te će ući u utakmicu ozbiljno i angažirano."

Nedostaju

Lokomotiva: Kačavenda (ozljeda), Marić (crveni karton), Pivarić - upitan

Osijek: Beljo, Cvijanović (ozljeda) Lovrić (crveni karton), Čeberko, Leovac - upitni

Mjesto, vrijeme, suci

Stadion u Kranjčevićevoj, 21 sat

Suci: Duje Strukan (Split), Bojan Zobenica (Velika Gorica), Alen Jakšić (Split), Mateo Erceg (Benkovac), VAR: Mario Zebec (Cestica), Jerko Crnčić (Vrbovec)

Prošli dvoboj

Osijek - Lokomotiva 1:0 - Prošli put Osijek i Lokomotiva igrali su u pretposljednjem, 35. kolu HT Prve lige. Bio je to dvoboj koji već nije o mnogočemu odlučivao jer praktički sigurna Lokomotiva bila je na petom mjestu, a Osijek je već ranije izgubio šanse u borbi za titulu. U takvoj atmosferi najveća kontroverza bio je sukob Kohorte i Nenada Bjelice s upravom Osijeka, oko čega je bilo i povika. Jedini pogodak na susretu zabio je Mihael Žaper u 25. minuti.

Prognoza

Remi: Osijek je momčad koja ima širine, ali po Bjeličinim riječima svi su vrlo umorni nakon gostovanja u Kazahstanu. Neminovne su rotacije jer posao treba dovršiti u četvrtak pa bi se vrlo nezgodna Lokomotiva mogla okoristiti i uzeti bod koji je možda i zaslužila protiv Dinama.

FOTO: HINA/Daniel Kasap

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!