Nogomet

Sa Šveđanima je bilo teško na Rujevici, a bit će još teže u gostima

Mihaela Bradovski • četvrtak, 28.07.2022.
Sa Šveđanima je bilo teško na Rujevici, a bit će još teže u gostima
Foto: FaH

Rijeka danas od 19 sati u Stockholmu igra uzvratni dvoboj drugog pretkola Konferencijske lige. Posao joj nije nimalo jednostavan, mora nadoknaditi zaostatak iz prvog susreta protiv Djurgardena...

Malo toga ide u prilog Riječanima uoči uzvratnog susreta drugog pretkola Konferencijske lige. Već sama činjenica da je poražena na Rujevici i da mora to popraviti u gostima, dovoljno govori, ali i ostali parametri su na strani Djurgardena.

Šveđani su u punom natjecateljskom pogonu i to na vrhuncu forme. Imaju sedam uzastopnih pobjeda, igraju otvoren i dobar nogomet, a u prvom susretu na Rujevici bilo je razdoblja u kojima se jako dobro vidjela razlika između stanja u kojem se nalazi Rijeka i stanja u kojem je Djurgarden.

Rijeka je povela ranim golom Harisa Vučkića, ali kasnije se dosta teško nosila s dinamičnim Šveđanima koji su pronalazili način kako brzo doći do riječkog kaznenog prostora.

Pokušavao je Dragan Tadić nešto promijeniti izmjenama, ali do izjednačenja nije uspio doći, Rijeka je u konačnici upisala poraz 2:1.

Sada mora napraviti sve da se pokuša u Švedskoj vratiti, ali to neće biti lako. Igra se na umjetnoj travi, na stadionu na kojem je Djurgarden posebno jak pa čak i efikasan. Veliki broj pogrešaka u dodavanju iz prvog susreta moraju se eliminirati, Rijeka će morati biti agresivnija i puno konkretnija u igri prema naprijed.

"Spremni smo ići do kraja, ako treba i 120 minuta za prolaz. Treba spriječiti lopte iza obrane, dobro traže dubinu i hoće igrati na posjed. Mislim da ćemo naći pravo rješenje da se suprotstavimo", kaže Andrija Vukčević, a Ivan Smolčić je dodao: "Čeka nas druga utakmica, vjerujem drugačija od prve u kojoj smo možda pokazali malo previše respekta. Dobra stvar je što nema više gola u gostima i idemo po prolaz."

Pozitivno je to što je Rijeka zasigurno svježija, odgodila je dvoboj protiv Hajduka u prvenstvu i u ovih tjedan dana bila u mislima samo sa susretom protiv Djurgardena. Šveđani su si još malo nabildali samopouzdanje pobjedom za vikend protiv Hackena u gostima 2:1, ali taj susret je sigurno odnio dosta energije.

Djurgardenove šanse za prolaz u ovom trenutku su znatno veće, ali Rijeka je već znala u prošlosti biti otpisana uoči gostovanja. Sjetimo se Stuttgarta i Mujanovićevog gola za prolaz, zatim gostovanja u Kopenhagenu pod vodstvom Simona Rožmana, uglavnom dok god nada postoji, Riječani će se boriti.

Susret u Stockholmu počinje u 19 sati, a sudit će ga Izraelci.

Konferencijska liga, drugo pretkolo:
Djurgarden - Rijeka 19:00 (2:1)

FOTO: HINA/Miljenko KLEPAC

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!