Nogomet

Tadić: 'Da smo u prvom dijelu dali gol, uvjeren sam da bi prošli'

Matej Kačan • četvrtak, 28.07.2022.
Tadić: 'Da smo u prvom dijelu dali gol, uvjeren sam da bi prošli'

Trener Rijeke Dragan Tadić imao je pozitivne riječi za svoju ekipu nakon ispadanja u Konferencijskoj ligi, ali isto tako dobre predstave kod jakih Šveđana...

Nogometaši Rijeke ispali su od Djurgardena u uzvratnom susretu drugog pretkola Konferencijske lige, ali ostavili su dobar dojam. Šveđani su u ovom trenutku ipak jači, a Dragan Tadić izvukao je pozitivno.

"Prvo poluvrijeme po meni odlično, sve što smo se dogovorili i trenirali smo odradili. Falio je taj gol, jesmo zabili, ali čujem da je bilo zaleđe. Prvih pola sata smo bili dobri u posjedu i obrani. Imali smo mali period krajem prvog dijela kad smo izgubili posjed, ali nas nisu ugrozili."

Ipak, nije uspjelo u drugom poluvremenu Rijeci zadržati isti ritam.

"U drugom poluvremenu smo se dogovorili izaći još jače, ali nismo uspjeli. Dali su taj gol iz prekida, pokušali smo se vratiti. Nismo uspjeli dati gol, oni su postigli drugi koji je prelomio susret."

Na kraju ostaje odličan dojam prvih 45 minuta, ali Šveđani su uigraniji.

"Da smo u prvom dijelu postigli pogodak, uvjeren sam da bi prošli dalje. Ja sam ponosan na svoju ekipu, dali su sve od sebe. Nismo ni mislili da će biti lako jer su oni u najboljoj formi u Švedskoj. Da smo mi posloženi i nakon 15 kola, bilo bi to drukčije."

Igrali su i mladi, drukčija postava nego u prve dvije utakmice.

"Krenuo sam s tom idejom i ponosan sam na njih. Nema mladi ili stari, moja parola je ili jesi ili nisi. Mbappe je s 18 godina osvojio sve. Godine nisu važne, mladima je utakmica došla za dizanje samopouzdanja."

Slijedi povratak u HNL i Gorica.

"Moramo se što prije regenerirati nakon utakmice i putovanja. Moramo skupiti glave, ali moram reći da sam ponosan na dečke i skidam im kapu. Moramo ići dalje i osvojiti tri boda", rekao je.

FOTO: Screenshot

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!