Konferencijska liga, kvalifikacije, 2. pretkolo, 28.07.2022, 20:30 h, Stadion Gradski vrt
Suci: Anastasios Papapetrou, Tryfon Petropoulos, Iordanis Aptosoglou, Andreas Gamaris
Osijek
Osijek
0:2(0:0) Kizilžar
Giorgi Ivaniadze 61'
Moussa Kone 71'

Šok i nevjerica u Gradskom vrtu, Kizilžar s dva gola okrenuo i izbacio Osijek!

Matej Kačan • četvrtak, 28.07.2022.
Šok i nevjerica u Gradskom vrtu, Kizilžar s dva gola okrenuo i izbacio Osijek!
Foto: FaH

Ovo nitko ni u ludilu nije očekivao. Nogometaši Osijeka na domaćem su terenu prosuli 2:1 iz prvog susreta protiv Kizilžara i u drugom pretkolu završavaju europski put...

Kizilžar
Osijek
Kizilžar
2
(do 74')
14
(do 82')
23
(do 74')
Pričuvni igrači
Trener
Nenad Bjelica
41
Miroslav Lobancev
4
Mark Gurman
5
Valeri Karšakevič
8
Jurij Bušman
10
Pavel Jakovlev
(do 67')
11
Jerkin Tapalov
12
Moussa Kone
19
Pablo Podio
33
Mateo Mužek
77
Evgeni Kozlov
(do 60')
9
Elguja Lobzhanidze
(do 82')
Pričuvni igrači
22
Giorgi Ivaniadze
60'
 
Timur Muldinov
67'
3
Oleg Muračev
82'
 
Trener
Ali Aliev

Nova tragična večer za hrvatski nogomet u Europi. Nakon ispadanja Rijeke mnogo smo očekivali od Osijeka koji je bio izraziti favorit i branio je 2:1 protiv Kizilžara, ali dogodila se blamaža.

Osječani su nakon boljeg prvog dijela, ali bez pogodaka potpuno pali u drugom i primili su dva pogotka, svoj nisu uspjeli dati i od Konferencijske lige opraštaju se u drugom pretkolu.

Bolje je Osijek krenuo u susret, vjerojatno pogonjen i bukvicom Nenada Bjelice nakon poraza od Lokomotive, ali nije to dalo ploda. Pokušavali su najviše Kristijan Lovrić i Lazslo Kleinheisler, no bez uspjeha.

Štoviše, jedini udarac u okvir bilježi se u 18. minuti kad je Lobancev skinuo Lovriću, imao je krilni igrač Osijeka i u 23. dobru šansu iskosa koju je poslao kraj vrata, ali tu je stao.

Dugo će proći do sljedećeg udarca u okvir za Osijek i opasne prilike, a dotad je već Kizilžar otišao na 2:0. Prvo je u 61. ubačaj s desne strane tražio opasnog i visokog napadača gostiju, a obrana je glavom čistila.

No, pala je lopta samo do Giorgija Ivaniadzea koji je odmah poklopio, a lopta je malo skakutala i ušla tik uz stativu Ivušićevog gola. Nije se Osijek od tog šoka ni oporavio, a već Bušman tuče iz slobodnjaka koji Ivušić hvata.

No ne hvata pokušaj u 71. minuti kad je taj Bušman ubacio s lijeve strane, a na 11 metara potpuno sam neobjašnjivo ostaje Moussa Kone i zabija za preokret.

Značilo je to da domaći moraju po gol za produžetak, ali nisu složili ni pravu priliku. Kizilžar je očekivano kratio vrijeme, Osijek je izgledao nemoćno pa su se čuli i povici protiv Bjelice.

Osijek tako opet uz silna ulaganja drugu godinu u nizu rano ispada u Europi i svakako nam slijedi vrućih nekoliko dana na Dravi jer ovo baš nitko nije očekivao i može se nazvati sramotom.

FOTO: HINA/Daniel Kasap

Konferencijska liga, kvalifikacije

2. pretkolo

Kizilžar1:2Osijek
Rijeka1:2Djurgården
Djurgården2:0Rijeka
Osijek0:2Kizilžar

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!