Nogomet

Hrvati u KL: Babec, trojac iz Zrinjskog i dvojac Brondbyja pogurali svoje dalje

Matej Kačan • četvrtak, 28.07.2022.
Hrvati u KL: Babec, trojac iz Zrinjskog i dvojac Brondbyja pogurali svoje dalje
Foto: FaH

U uzvratnim susretima drugog pretkola Konferencijske lige sudjelovali su deseci hrvatskih nogometaša diljem Europe, a u strijelce su se u prolazima svojih momčadi upisala petorica...

Zrinjski iz Mostara jedan je od rijetkih klubova iz regije koji je večeras osigurao prolaz dalje. Zrinjski je nakon 1:0 u Tirani kod kuće svladao Albance s 3:2 i ukupno s 4:2 ide dalje.

Mostarsku momčad Sergeja Jakirovića dalje su pogurali Hrvati, jedno dijete Dinama, a jedno Hajduka. Niko Janković zabio je prvi pogodak u 25. minuti, a 11 minuta kasnije pogodio je i Mario Tičinović.

U drugom poluvremenu nakon smanjenja Tirane pogodio je još jedan Hrvat, nekadašnji igrač Dinama i Istre 1961 te Lokomotive Mario Ćuže koji je zabio za 3:1 pa je drugi gol Albanaca bio počasnog karaktera.

Zrinjski će u trećem pretkolu na poznato ime, čeka ih kazahstanski Tobol.

Nakon 1:1 u prvom susretu, u Danskoj je Brondby pokazao silu i s 4:0 ispratio je Pogon iz Szczecina iz Europe. Hedlund je u prvom poluvremenu s dva gola riješio sve, a kod četvrtog pogotka ključne uloge igrali su Hrvati.

Josip Radošević asistirao je Marku Divkoviću u 62. minuti za četvrti pogodak u mreži Dantea Stipice, a Danci su si osigurali dvomeč s Baselom.

Hrvoje Babec od dolaska u Rigu odmah je preuzeo ključnu ulogu te je ovaj malo poznati klub doveo do trećeg pretkola. Babec je u 39. minuti uzvrata protiv Ružomberoka pogodio za 1:0 u 2:1 pobjedi i potvrdi uvjerljivog slavlja u Slovačkoj.

Rigi će na putu do play-offa stajati Gil Vicente.

FOTO: HINA/Admir Buljubašić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!