Nogomet

Zekić: 'Nije mi dugo bilo ovako teško kao nakon poraza od Dinama, dva dana nisam izašao iz kuće'

Mihaela Bradovski • petak, 29.07.2022.
Zekić: 'Nije mi dugo bilo ovako teško kao nakon poraza od Dinama, dva dana nisam izašao iz kuće'

Slaven Belupo nakon ružnog poraza od Dinama u prošlom kolu, gostuje kod Osijeka, ranjenog Osijeka koji je sinoć na sramotan način eliminiran iz Europe...

Zoran Zekić vraća se u Osijek, ali, naravno, ne na klupu Osječana već dovodi svoj Slaven Belupo u trećem kolu SuperSport HNL-a.

"Osijek je jučer doživio težak poraz tako da će biti mobilizirani, ali vjerujem da bi bili u svakom slučaju jer su kiksali prošli tjedan protiv Lokomotive. Opet igramo protiv izrazitog favorita i opet se mi tražimo da vidimo gdje smo i što smo. Nije mi dugo bilo ovako teško kao nakon onog poraza od Dinama, jedno dva dana nisam izašao iz kuće, malo smo promišljali o sebi i igračima i malo smo napravili analizu, nadam se da nećemo ponavljati takve stvari i da ćemo biti puno discipliniraniji i kompaktniji te agresivniji. Kada protiv ovakvih protivnika kao što su Dinamo i Osijek tako daleko stojiš od igrača i kasniš u svakom duelu, onda je neminovno da se dogodi što se dogodilo. Možda mogu sebi malo zamjeriti da sam išao preotvoreno."

Zekić je svjestan da će Osijek biti iznimno motiviran, ali i Slaven se želi iskupiti.

"Izgubio sam i ja puno utakmica, ali sam bio zadovoljan pristupom igrača. Imali smo već sličnih poraza, Hajduk je ispao od Gzire, Dinamo od Skenderbeua, PSV je ispao protiv Osijeka, ima puno primjera gdje bolji ne prođe. Ranjeni su lav, ali i mi smo ranjeni i poljuljani, nikome nije jednostavno zbog načina i razlike kojom smo izgubili od Dinama. Još je Dinamo imao i puno šansi. Imamo dva ranjena protivnika, svaki na svoj način, njihove su rane možda malo svježije. Baš me zanima kako ćemo sada reagirati. Imali smo dobru utakmicu u Varaždinu pa lošu protiv Dinama, baš me zanima kako ćemo sada reagirati. Osijek je favorit, posebno u Gradskom vrtu gdje ima velik postotak osvojenih bodova, ali to nam ne smije biti alibi. Vesele me zadnje dvije utakmice u Osijeku gdje smo odigrali jako dobro."

Osijek ima svojih briga, ali i Zekić svojih te nema vremena razmišljati o Osječanima.

"Ne bih ja baš sada previše o Osijeku, imam više svojih briga. Moram pokazati ekipi na čemu moramo raditi, ali ako mi ne budemo na nivou, džabe nam je pričati o Osijeku ili bilo kome drugome. Ako ćemo dobivati ovakve smiješne golove iz prekida, onda neće biti dobro. U modernom nogometu većina golova tako pada. Imamo dosta situacija da dođemo do 16 metara i umjesto da pucamo, mi kompliciramo."

Ponovna zazivanja povratka Zekića u Osijek, nije htio komentirati.

"Ja sam trener Belupa i posebno sada uoči susreta s Osijekom takve stvari me ne zanimaju i ne želim ih ni komentirati. Ljudi me ovdje plaćaju i mislim da sam dosad pokazao kako poštujem ovaj klub i tako ću se ponašati do kraja."

Zato je prokomentirao razlaz s Ilijom Lončarevićem koji je napustio Slavenovu školu.

"Zahvalio bih Iliji na dolasku, čovjek je došao na moj nagovor i mislim da nam je spasio cijelu situaciju u omladinskom pogonu, posebno što se tiče juniora. Ugovor je bio do 31. srpnja uz dogovor da ćemo razgovarati i vidjeti možemo li pronaći zajednički jezik za dalje. U nekim trenucima nismo uspjeli zbog financija ili drugačijih razmišljanja. Sve je to život, ja mu se zahvaljujem i u ime kluba i osobno. I dalje imam prijatelja u njemu. Razgovaramo i vjerujem da ćemo pronaći najbolje rješenje za omladinski pogon. Želja mi je da bude domaće rješenje."

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!