Nogomet

Predstavljeno 19. izdanje turnira Mladen Ramljak, Dinamo u skupini s Realom i Ludogorecom

gnkdinamo.hr, Mihaela Bradovski • subota, 30.07.2022.
Predstavljeno 19. izdanje turnira Mladen Ramljak, Dinamo u skupini s Realom i Ludogorecom
Foto: Pixsell

19. izdanje istaknutog i poznatog međunarodnog U-19 turnira Mladen Ramljak na konferenciji za medije u subotu su predstavili direktor Dinamove nogometne škole Tomislav Butina, trener Ivan Senzen i kapetan momčadi Luka Lukanić.

Dinamo je danas predstavio 19. izdanje istaknutog međunarodnog turnira Mladen Ramljak koji je na rasporedu od 4. do 7. kolovoza 2022. na terenima stadiona Maksimir.

Sudionici turnira ove godine
SKUPINA A: Dinamo, Ludogorec, Rapid, Real Madrid
SKUPINA B: Flamengo, Maccabi, Odense, Udinese

Jutarnje utakmice bit će odigrane na terenu broj 4, a popodnevne na terenu broj 3 (teren Zlatko Cico Kranjčar). Sve utakmice bit će otvorene za ograničen broj gledatelja zbog ograničenog kapaciteta kod terena. Klub je ove godine osigurao TV prijenos svih popodnevnih utakmica, utakmice za 3. mjesto i finala u programu Arenasport televizije.

Turnir je organiziran u spomen na Dinamova proslavljenog braniča Mladena Ramljaka koji je s plavima osvojio najveći trofej u povijesti kluba – Kup velesajamskih gradova 1967. godine. Mladen Ramljak tragično je preminuo nakon prometne nesreće u 33. godini života, 1978. godine.

Pravo nastupa na poznatom međunarodnom memorijalu imaju kadeti i ulazni juniori, a uz domaćina GNK Dinamo na turniru i ove godine sudjeluje još sedam jakih juniorskih momčadi. Dinamovi juniori ponijeli su titulu pobjednika turnira ukupno 12 puta u 18 izdanja turnira.

MOMČAD DINAMA

Gabriel Leko, Matteo Tonon, Moreno Živković, Ivan Bukovac, Dorian Klarin, Luka Prilja, Jakov Gurlica, Fran Topić, Zvonimir Katalinić, Ivan Cvetko, Vito Čaić, Matija Ruškovački, Zlatan Koščević, Ino Vuko, Vilim Gec, Fran Čuljak, Lenny Ilečić, Anes Krdžalić, Lovro Gubijan, Luka Lukanić, David Tabak, Luka Vrbančić

Stožer: Ivan Senzen, Hrvoje Jukić, Davor Cvetković, Luka Hoti, Marian Čaić, Martin Kolar, Ivan Kovčić

Teren broj 3 (juniorski teren)

04.08. Četvrtak

16:30h Real Madrid - Ludogorec (Arenasport 2)

18:15h Dinamo - Rapid (Arenasport 2)

05.08. Petak

16:30h Real Madrid - Rapid (Arenasport 1)

18:15h Dinamo - Ludogorec (Arenasport 1)

06.08. Subota

16:30h Dinamo - Real Madrid (Arenasport 2)

18:15h Rapid - Ludogorec (Arenasport 2)

07.08. Nedjelja

09:30h Utakmica za 3. mjesto (Arenasport 1)

11:15h Finale i dodjela medalja i pehara (Arenasport 1)

Tomislav Butina, direktor nogometne škole

"Kao što znate tradicionalni Ramljakov turnir je nešto što izuzetno cijenimo i po čemu smo prepoznatljivi kao škola. Ove godine napravili smo jedan veliki iskorak u organizaciji, kao pripremu za nadolazeće 20. izdanje iduće godine koje bi trebalo biti najjače izdanje ikada. Ove godine smo uspjeli skupiti visoku razinu kvalitete klubova, svi predstavnici su ponajbolje momčadi svojih zemalja. Kroz različite momčadi i načine igre i mi sami vidimo gdje su naši igrači u ovom trenutku. Dolaze neka zanimljiva imena, Real s kojim smo igrali prije par mjeseci u Španjolskoj, zatim Flamengo koji je po svemu što znamo jedan od favorita, jednako tako i Maccabi čija je vrijednost nama dobro poznata jer njihov nogomet jako raste. Vjerujem da uz sve ostale, primjerice i Odense kao branitelje naslova, i uz ostale sudionike očekujemo jako dobar turnir."

Ivan Senzen, trener momčadi

"Ovo je izvrsna prilika za naše igrače da se pokažu u najboljem svjetlu. Imamo utakmice protiv Rapida, Ludogoreca, Real Madrida, a četvrta utakmica što nam donese. Veseli nas sučeljavanje s različitim nogometnim kulturama i da vidimo na kojem smo nivou."

Luka Lukanić, kapetan momčadi

"Atmosfera je jako dobra u ekipi, imamo dobru momčad. Čekaju nas tri teške utakmice u grupi, ali dat ćemo sve od sebe da pobijedimo sve protivnike i uđemo u finale. Stiže Real Madrid, nemam tremu, ali sigurno će to biti dobro iskustvo igranja s tako velikom ekipom. Dobro ćemo se pripremiti da pokušamo slaviti protiv Reala."

FOTO: Igor Šoban/Pixsell

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!