Nogomet

Bjelica više nema prava na kiks ni opravdanja, na Slavenu mora bildati samopouzdanje

Matej Kačan • nedjelja, 31.07.2022.
Bjelica više nema prava na kiks ni opravdanja, na Slavenu mora bildati samopouzdanje
Foto: FaH

Prvi nedjeljni susret SuperSport HNL-a donosi nam dvoboj u Gradskom vrtu gdje grogirani Osijek dočekuje Slaven Belupo i jednostavno mora pobijediti te popraviti formu...

Dvije momčadi u "nokdaunu" idu jedna na drugu u prvom nedjeljnom susretu trećeg kola SuperSport HNL-a. Osijek dočekuje Slaven Belupo nakon tjedna iz noćnih mora gdje je prvo izgubio od Lokomotive, a onda i protiv Kizilžara u katastrofi prosuo 2:1 i na domaćem terenu ispao iz Europe.

Ni Slavenu zadnji susret nije donio ništa dobrog, Dinamo mu je očitao lekciju s 5:1 pa i Zoran Zekić i Nenad Bjelica imaju razloga podcrtati ovu utakmicu kao ključnu.

Bjelica je već na rubu, navodno su se nakon četvrtka vodili krizni sastanci gdje je ipak dobio povjerenje i uzlet forme treba mu odmah. Europa je pobjegla i ostaje samo HNL borba te bi svaki rezultat osim pobjede značio i već lagani bijeg Dinama i Hajduka.

S druge strane, Slaven je nakon početne pobjede pokazao užasno lice protiv Dinama, išao se nadigravati pa je nastradao i očekuje se da bi Zekić ipak trebao postaviti nešto oprezniju momčad kojoj bi i bod u novom susretu protiv klubova iz "Četvorke" bio dobar plijen.

Što su rekli?

Nenad Bjelica, trener Osijeka: "Što je tu je. Imali smo veliku potporu navijača i zahvaljujemo im se na tome. Sinergija u ove dvije domaće utakmice je bila vrhunska, na žalost razočarali smo ih našom igrom i rezultatom. Nemamo što drugo nego se okrenuti budućnosti i sljedećoj utakmici, a to je Belupo u nedjelju. Moramo se skupiti više nego ikad i pokušati dobiti utakmicu."

Zoran Zekić, trener Slavena: "Baš me zanima kako ćemo sada reagirati. Imali smo dobru utakmicu u Varaždinu pa lošu protiv Dinama, baš me zanima kako ćemo sada reagirati. Osijek je favorit, posebno u Gradskom vrtu gdje ima velik postotak osvojenih bodova, ali to nam ne smije biti alibi. Vesele me zadnje dvije utakmice u Osijeku gdje smo odigrali jako dobro."

Nedostaju

Osijek: Leovac (ozljeda), Topčagić, Fiolić - upitni

Slaven Belupo: Talys, Krstanović - upitni

Mjesto, vrijeme, suci

Osijek, Gradski vrt, 18:55 sati

Suci: Mario Zebec, Luka Pušić, Mile Varivoda, Goran Pečarić, VAR: Duje Strukan, Hrvoje Radić

Prošli susret

Slaven Belupo - Osijek 0:1 - Odigrali su ovi suparnici i jedan susret na pripremama koji je završio istim rezultatom i minimalnom pobjedom Osijeka, ali posljednji službeni dvoboj odigran je u 30. kolu prošle godine. Osijek je tad još bio u jeku borbe za titulu i u čvrstom dvoboju u Koprivnici slavio je jedinim pogotkom Mije Caktaša u 33. minuti.

Prognoza

Pobjeda Osijeka: Ipak tipujemo na domaćina jer nisu Bjeličine momčadi poznate po tome da upadaju u ogromne krize i da baš tako očajno odigraju tri susreta u nizu. Valjda je sva nesreća i zla kob ispucana protiv Lokosa i Kizilžara i očekujemo da će se Osijek oporaviti i zaigrati mnogo bolje jer talenta za to svakako ima.

FOTO: HINA/Mario Mrkonjić

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!