Nogomet

Celje u drami do boda protiv Mure, Božić zabio u sudačkoj nadoknadi

Branimir Korać • ponedjeljak, 01.08.2022.
Celje u drami do boda protiv Mure, Božić zabio u sudačkoj nadoknadi

U trećem kolu slovenskog prvenstva najdramatičnije je bilo u Celju gdje je Mura imala tri gola prednosti, ali na kraju je ostala bez pobjede...

Velika očekivanja imala je Mura od gostovanja u Celju i to se pokazalo s razlogom s obzirom da je za manje od sat vremena vodila 3:0.

Domaćin je u zadnjih deset minuta prvog dijela dva puta vadio loptu iz mreže, prvo je precizan bio Mihael Klepač, a zatim i Matic Maruško.

Na početku drugog dijela u igru ulazi napadač posuđen od Osijeka, Mirlind Daku i deset minuta kasnije zabija za 3:0.

U tim trenucima činilo se da će gosti odnijeti sva tri boda, ali nadu domaćinu u 59. minuti vratio je Damjan Vuklišević.

Pokušavalo je Celje doći do novog gola, ali sve do 90. minute nije moglo. Tada Ivan Mayeuski smanjuje na 2:3, a dvije minute kasnije iz kaznenog udarca Ivan Božić šokirao goste i poravnava na 3:3.

Kod domaćina Božić je igrao cijelu utakmicu, a Tin Matić prvo poluvrijeme. Kod gostiju Kobi Morris i Matko Obradović igrali su cijelu utakmicu, Klepač do 64. minute, a Martin Šroler do 74.

Maribor je upisao već drugi poraz ove sezone, a ovaj put izgubio je u gostima u Kopru s 2:1. Nije mu pomogao niti novi pogodak Roka Baturine.

Andrej Kotnik i Bede Osuji bili su strijelci za Koper kod kojeg je Kaheem Parris propustio realizirati kazneni udarac.

Ivan Novoselec kod Kopra je odigrao cijelu utakmicu, a Nikola Krajinović ušao je u 85. minuti. Kod Maribora Baturina je odradio cijelu utakmicu, a Ivan Brnić do 66. minute.

Slovensko prvenstvo, treće kolo:
Celje - Mura 3:3
Koper - Maribor 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!