Košarka

Bogdanović: 'Mislim da je ovo za dosta nas zadnje okupljanje i veliko natjecanje'

Branimir Korać • utorak, 09.08.2022.
Bogdanović: 'Mislim da je ovo za dosta nas zadnje okupljanje i veliko natjecanje'
Foto: FaH

Bojan Bogdanović predvodit će Hrvatsku na Europskom prvenstvu, ali priznaje kako mu je to vjerojatni oproštaj od reprezentacije...

Hrvatska se okupila, priključili su se i Bojan Bogdanović i Ivica Zubac, a Bogdanović ne sumnja kako je Hrvatska bolja nego na prošlom okupljanju.

"Oporavili smo se, odradili smo dva-tri treninga u punom sastavu i mislim da je ovo potpuno drugačija priča. Imamo nešto novih igrača, dobili smo Simona i Šarića koji će dosta igrati na lopti i koji će nam poboljšati akcije koje su nam bile dosta loše."

Jaleen Smith pojačao je reprezentaciju, a Bogdanović vjeruje kako će boiti od velike koristi.

"Tu je s nama, trenira, u dobrom je stanju, jako dobar igrač i bit će nam dosta važan. Dobar je na lopti, može dobro odraditi pritisak, odličan je obrambeni igrač sa sjajnim fizičkim predispozicijama i očekujemo da digne našu igru na višu razinu."

"Očekivanja su da se prvo uigramo, dosta je novih igrača, ali ako smo u pravoj formi s Darijom, Krunom i Smithom, bit ćemo dobri."

Ono što se dogodilo protiv Slovenije i Finske teško je zaboraviti.

"Ne može se obrisati što se dogodilo u kvalifikacijama. Nadam se da ćemo ovo ljeto ispisati neke ljepše stranice. Najviše sam gledao sebe, što sam mogao promijeniti, ali evo, novo okupljanje, napokon veliko natjecanje, nova ekipa s novom prilikom."

Jasno je na čemu treba raditi ovog ljeta.

"Kemiju moramo popraviti, biti iskreni kada ne ide dobro, kada je dobro onda je ionako sve super. Moramo to podići i uigrati se. Sada imamo mjesec dana, bit ćemo sigurno punom bolji."

Ovo je ujedno najvjerojatnije i Bogdeanovićev oproštaj od reprezentacije.

"SP ćemo propustiti, samim time smo u problemima i za OI, tako da mislim da je to za dosta nas igrača zadnje okupljanje i veliko natjecanje."

FOTO: HINA/Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!