Konferencijska liga, kvalifikacije, 3. pretkolo, 10.08.2022, 18:00 h, Stadion D. Afonso Henriques
Suci: Ali Palabıyık, Serkan Olguncan, Ceyhun Sesigüzel (Turska)
Vitória Guimarães
Vitória Guimarães
Anderson 5'
1:0(1:0) Hajduk
Hajduk

Hajduk u nervoznom uzvratu potvrdio prolaz u play-off Konferencijske lige!

Branimir Korać • srijeda, 10.08.2022.
Hajduk u nervoznom uzvratu potvrdio prolaz u play-off Konferencijske lige!
Foto: EPA

Vrlo nervozan i težak uzvrat u Guimaraesu gdje je Vitoria hvatala zaostatak iz prvog susreta. Odnijela je pobjedu 1:0, ali nije bilo dovoljno, Hajduk je izborio prolaz i dva meča protiv Villarreala!

Vitória Guimarães
Vitória Guimarães
Hajduk
14
Bruno Varela
2
Miguel Magalhaes
(do 89')
13
Andre Amaro
6
Abdul Mumin
25
Ryoya Ogawa
(do 81')
70
Andre Almeida
23
Matheus Pains
(do 69')
10
Tiago Silva
7
Ruben Lameiras
33
Anderson
(do 69')
38
Antonin
(do 46')
Pričuvni igrači
11
Joao Silva
46'
98
Nicolas Janvier
69'
17
Andre Silva
69'
20
Nelson Da Luz
81'
3
Mikel Villanueva
89'
Trener
Joao Aroso
24
(do 86')
8
(do 46')
4
(do 86')
77
(do 74')
3
(do 62')
Pričuvni igrači
Trener
Valdas Dambrauskas

Hajduk je uspio! Kasni pogodak Filipa Krovinovića nakon poklona obrane Vitorije ipak je bio ključan, Hajduk je u Splitu slavio s 3:1, a u uzvratu u Guimaraesu bilo je 1:0 za domaćina.

Bio je to vrlo nervozan dvoboj, nervozom su prednjačili Portugalci, a na kraju je sve eruptiralo na sredini terena gdje je došlo do sukoba igrača, ali i ljudi s obje klupe. U Vitoriji se nisu mirili s porazom i tražili su nekakvu svoju pravdu.

Hajduk je dosta loše otvorio utakmicu. Već u petoj minuti Vitoria je povela i nepotrebno stvorila pritisak na Splićane od starta. Loša reakcija Eleza nakon ubačene lopte s desne strane, nije bio odlučan, lopta je došla na 18 metara do Andersona koji sjajno pogađa poluvisoko u suprotni kut.

Domaćin je u prvih 15-ak minuta bio rastrčan, tražio je prolaz prema golu, a Hajduk se tek nakon tih 15-ak minuta počeo oslobađati.

U 23. minuti prva velika prilika za Splićane. David Čolina dobio je odličnu loptu u 16 metara, bio potpuno sam pred Varelom, išao je potkopati loptu i to napravio vrlo loše te prebacio cijeli gol.

Desetak minuta kasnije Vitoria ponovno ima sjajnu situaciju, Mumin je glavom ubacio loptu u peterac gdje je Anderson koji je treba glavom samo skrenuti loptu u mrežu, ali ju je promašio.

U samoj završnici prvog dijela zakuhalo se u 16 metara. Pao je Sahiti, došlo je do naguravanja, Tiago Silva udario je Sahitija i imao je sreće da je prošao samo sa žutim kartonom.

U drugom dijelu Vitoria je ponovno prva došla do prilike. U 54. minuti ponovno je opasan bio Anderson koji puca, ali Elez odbija u korner. Hajduk je pak zaprijetio u 69. minuti kada je Biuk ubacio s lijeve strane, a Livaja nije stigao do lopte.

Od 77. minute domaćin je igrao bez opravdano isključenog nervoznog Tiaga Silve, do kraja susreta pokušavali su Portugalci stvoriti pritisak i prilike, ali nije išlo.

Na kraju puno previše nervoze, dosta nereda s tribine s portugalskim navijačima pa na kraju i naguravanja aktera na sredini terena. U svakom slučaju Hajduk mora ovo zaboraviti, Vitoria je prošlost, slijedi mu u subotu Dinamo pa spektakl protiv Villarreala.

FOTO: EPA/HUGO DELGADO

Konferencijska liga, kvalifikacije

3. pretkolo

Hajduk3:1Vitória Guimarães
Vitória Guimarães1:0Hajduk

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!