Nogomet

Čačić: 'Čestitam Hajduku na plasmanu, očekujem dvosmjernu utakmicu'

Matej Kačan • petak, 12.08.2022.
Čačić: 'Čestitam Hajduku na plasmanu, očekujem dvosmjernu utakmicu'
Foto: FaH

Trener Dinama Ante Čačić najavio je najveći hrvatski derbi u petom kolu SuperSport HNL-a te je naglasio da očekuje dobar Hajduk te dobru i izjednačenu utakmicu...

Pred nogometašima Dinama utakmica je s najvećim rivalom koja stiže između dva europska ispita, kako za Dinamo, tako i za Hajduk. Susret je najavio Ante Čačić i prvo je čestitao Bijelima.

"Prije nego što najavim utakmicu, htio bih čestitati Hajduku na plasmanu u play-off Konferencijske lige. Držim da je to odličan rezultat i dobro za hrvatski nogomet, naposljetku i za sam Hajduk. I ta činjenica da je Hajduk uz nas napravio rezultat u Europi govori da sutra gledamo zaista jedan hrvatski derbi."

Najavio je trener Dinama i susret za koji očekuje da će biti jako dobar.

"Obje ekipe su u dobrom raspoloženju. Što se nas tiče, imamo na dispoziciji sve igrače koje smo imali i u prošloj utakmici. Ne moram ni govoriti koliko nam je značio plasman u play-off, i to će pridonijeti da momčad sutra bude u pravom raspoloženju. Očekujem jedan prvi nogometni dekor u kojem će naši navijači biti podrška svih 90 minuta. Očekuje nas zahtjevna utakmica, ponavljam da igramo protiv vječitog rivala, Hajduka koji je plasmanom u Konferencijskoj ligi dao veću draž ovoj utakmici."

Obje momčadi su ovaj tjedan imale teške europske ispite, možda je Hajduku s obzirom na gostovanje i utakmicu dan kasnije i nešto teže spremiti se za ovaj dvoboj.

"Njihova energetska potrošnja i rekuperacija u ovom trenutku je teža, mi smo imali dan više. Imamo taj ritam od dvije utakmice tjedno učestalije nego oni. No, ovakve utakmice su veliki poticaj za svakog igrača i svaki igrač za kojeg se kolega odluči će dati sigurno i zadnju rezervu pa ne vidim to kao hendikep."

Čačić mora malo miješati sastav u gustom rasporedu, ali svakako će momčad koju odabere ići na tri boda.

"Ja nikad ne kalkuliram, uvijek nastojim dobiti utakmicu. No, moram gledati preko brda jer čeka nas gust raspored i mnogo važnih utakmica nakon ove. Uvijek idemo s tim da u svlačionici Dinama imamo igrače koji uvijek mogu odgovoriti zadacima utakmice, nastojimo uvijek ući utakmicu tako da je energetski dobro pokrijemo i da budemo učinkoviti. Ne uspije nam uvijek, ali jedini put je da imamo velik broj igrača u rosteru i uvijek razmišljamo kako pobijediti."

Sastav se još ne zna.

"Da budem iskren, nakon zadnje utakmice smo imali jedan trening i šetnju po Maksimiru, a nakon treninga popodne ćemo vidjeti tko je u kakvom stanju."

Čačić očekuje dosta bolji Hajduk nego u Superkupu i najavljuje još jedan izjednačeni susret.

"Mislim da je Hajduk sad u boljem stanju nego što je bio tad. Imali smo u kratko vrijeme dvije utakmice s Hajdukom, sjetimo se zadnje koja je bila izjednačena i otišla je na našu stranu u zadnjim minutama. U Superkupu je utakmica dobrim dijelom bila u egalu, u drugom poluvremenu smo dominirali i zahvaljujući Kaliniću išlo se na raspucavanje. Očekujem Hajduk koji ide po sva tri boda. Bez obzira na raspoloženje i stanje u obje momčadi, uvijek se traži rezultat. Očekujem dvosmjernu utakmicu", zaključio je.

FOTO: HINA/Daniel Kasap

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!