Nogomet

Bodo/Glimt uoči Dinama potvrdio sjajnu formu visokom gostujućom pobjedom

Branimir Korać • subota, 13.08.2022.
Bodo/Glimt uoči Dinama potvrdio sjajnu formu visokom gostujućom pobjedom
Foto: EPA

Dinamo u utorak gostuje u Norveškoj kod Bodo/Glimta u prvom susretu play-offa Lige prvaka, a Norvežani igraju u fantastičnoj formi koju potvrđuju iz utakmice u utakmicu...

Šest pobjeda u zadnjih sedam utakmica u svim natjecanjima za Bodo/Glimt, ona jedna koja je okončana bez pobjede odigrana je tijekom ovog tjedna u Litvi u uzvratu trećeg pretkola Lige prvaka, ali pobjeda tu niti nije bila bitna. U prvom susretu Bodo je slavio s 5:0 i kod Žalgirisa je u drugoj brzini odrađivao posao i remizirao 1:1.

Kvalitetu je ponovno pokazao jučer u norveškom prvenstvu gdje je gostovao kod Sarpsborga i slavio s 4:1 produbivši tako krizu domaćina.

U tih zadnjih sedam utakmica Bodo/Glimt ima nevjerojatnu gol razliku 32:3, zabija više od četiri gola po susretu, a prima gol otprilike svaku drugu utakmicu. zastrašujuć podatak.

Protiv Sarpsborga slavio je golovima Huga Vetlesena, Amahla Pellegrina (dva) te Larsa Salvesena. Jedini pogodak za domaćina postigao je Tobias Heintz koji je u 77. minuti smanjio na 1:3.

Igralo se vrlo otvoreno pa je tako Bodo imao čak 23 udarca na gol, ali i Sarpsborg je prijetio te imao 15 udaraca prema golu.

Norveško prvenstvo, 18. kolo:
Sarpsborg - Bodo/Glimt 1:4

FOTO: EPA/Mats Torbergsen

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!