Košarka

Košarkaši uvjerljivo protiv Bugarske: Briljirali centri, zaigrali Šarić i Smith

Matej Kačan • subota, 13.08.2022.
Košarkaši uvjerljivo protiv Bugarske: Briljirali centri, zaigrali Šarić i Smith
Foto: FaH

Uvjerljivu pobjedu u prvom pripremnom susretu ostvarili su košarkaši Hrvatske, a u slavlju nad Bugarskom vrijedi istaknuti nastupe Darija Šrića i Jaleena Smitha...

Hrvatski košarkaški reprezentativci odigrali su prvu pripremnu utakmicu ususret pretkvalifikacijama za Eurobasket, ali i nastup na ovogodišnjem Eurobasketu. Hrvatska sudjeluje na turniru u Češkoj, a prvi suparnik bila je Bugarska.

Lako su Bugari pali s 98:68, premda su se dobro držali u prvoj dionici koja je završena s 20:20. No, sve ostalo pripada izabranicima Damira Mulaomerovića koji su do poluvremena otišli na 11 razlike, a posebno je impresivna serija na startu četvrte.

Tad je Hrvatska s 19:0 pretvorila 16 razlike u 35, a do kraja su se Bugari tek uspjeli vratiti do okruglih 30.

Ivica Zubac bio je impresivan u prvom dijelu s 12 poena u samo 12 minuta, a kasnije je rolu u reketu sjajno odradio Karlo Matković sa 16 ubačaja i savršenih 7/7 iz igre. 15 je dodao Toni Perković.

Zaigrali su za Hrvatsku i povratnik Dario Šarić, koji je za 11 i pol minuta zabio 10 poena uz četiri skoka, kao i Amerikanac Smith koji je za 21 i pol minutu na terenu ubacio tri poena uz 1/7 iz igre, ali je podijelio sedam asistencija.

Hrvatska će drugu utakmicu na turniru odigrati protiv Češke.

FOTO: HINA/Damir Senčar

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!