Nogomet

Benfica odradila najbolji posao i napravila najveći korak prema skupini Lige prvaka

Branimir Korać • četvrtak, 18.08.2022.
Benfica odradila najbolji posao i napravila najveći korak prema skupini Lige prvaka
Foto: EPA

Odigrana su još tri susreta play-offa Lige prvaka, a najveću prednost stekla je Benfica koja je u gostima u Poljskoj slavila s 2:0 protiv kijevskog Dynama...

Benfica je u dvoboj protiv Kijevljana upšla kao favorit, jednostavno ima kvalitetniju momčad i to je potvrdila. Domaćin je pokušavao, radio sve kako bi smanjio zaostatak i došao u dobru poziciju uoči uzvrata, no nije uspio zabiti.

Već u devetoj minuti Benfica je stigla do vodstva nakon lijepe akcije koja je okončana ostavljenom loptom za natrčalog iz drugog plana Gilberta koji snažnim udarcem s 11-12 metara malo iskosa trese mrežu.

U 37. minuti već je 2:0. Velika pogreška obrane domaćina, dodavanje na 20 metara od gola presjekao je David Neres, Kijevljani ga zaustavljaju, ali lopta dolazi do Goncala Ramosa koji je šalje u mrežu za konačnih 2:0.

Petar Musa odgledao je susret s klupe za pričuve.

Embed from Getty Images

Pogodaka nije bilo u Bakuu gdje je Qarabag ugostio Viktoriju iz Plzena. Ostalo je 0:0, domaćin je bio bliže pogotku, ali sjajno je branio Jindrich Stanek i pogodaka nije bilo.

Zanimljivo i efikasno bilo je u Haifi gdje je Maccabi stekao prednost 3:2 protiv Crvene zvezde. Beograđani su na odmoru vodili 2:1, ali i drugom dijelu Maccabi je napravio preokret.

Maccabi je pogodio u 18. minuti kada je nakon ubačene lopte u peterac obrana Beograđana loše reagirala, ona je došla do Frantzdyja Pierrota koji iz blizine iz okreta zabija za 1:0.

Niti deset minuta kasnije Zvezda poravnava. Katai je pucao izvana, loptu je lagano skrenuo Pešić, dovoljno da prevari domaćeg vratara. Potpuni preokret stigao je u 40. minuti kada Zvezda odrađuje dobru kontru s puno igrača, a u konačnici Guelor Kanga s 20 metara vrlo precizno pogađa za 2:1.

U drugom dijelu novi preokret. U 51. minuti Haziza ubacuje, a Pierrot glavom iz blizine zabija iako je Borjan bio na lopti.

Deset minuta kasnije Maccabi dolazi do trećeg pogotka i to lijepim pogotkom Cheryja koji odličnim udarcem izvana ostavlja Borjana bez šanse.

Ostalo je 3:2 i uzvrat će biti posve otvoren.

Liga prvaka, play-off:
Dynamo Kiev - Benfica 0:2
Qarabag - Viktoria Plzen 0:0
Maccabi Haifa - Crvena zvezda 3:2

FOTO: EPA/Grzegorz Michalowski

Liga prvaka, kvalifikacije

4. pretkolo

Bodo/Glimt1:0Dinamo
København2:1Trabzonspor
FC Rangers2:2PSV Eindhoven
Qarabağ0:0Viktoria Plzeň
Maccabi Haifa3:2Crvena zvezda
Dynamo Kijev0:2Benfica
Crvena zvezda2:2Maccabi Haifa
Benfica3:0Dynamo Kijev
Viktoria Plzeň2:1Qarabağ
Dinamo4:1 *Bodo/Glimt
PSV Eindhoven0:1FC Rangers
Trabzonspor0:0København

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!