Konferencijska liga, kvalifikacije, 4. pretkolo, 18.08.2022, 20:45 h, Estadi Ciutat de València - Valencia
Suci: Aleksei Kulbakov, Dmitri Žuk, Oleg Masljanko (Bjelorusija)
Villarreal
Villarreal
Morales 15', 36'
Marko Livaja 19' (ag)
Gerard Moreno 45'+1'
4:2(4:1) Hajduk
Stipe Biuk 2'
Marco Fossati 85' (11m)
Hajduk

Villarreal i u nižoj brzini prejak za Hajduk u prvom susretu play-offa Konferencijske lige

Branimir Korać • četvrtak, 18.08.2022.
Villarreal i u nižoj brzini prejak za Hajduk u prvom susretu play-offa Konferencijske lige
Foto: FaH

Villarreal je upisao pobjedu u prvom susretu play-offa protiv Hajduka 4:2. Španjolci odnose prednost na gostovanje u Split, ali i dojam koji je bio kudikamo bolji nego Hajdukov...

Villarreal
Villarreal
Hajduk
1
Pepe Reina
37
Adri
(do 60')
23
Aissa Mandi
5
Jorge Cuenca
24
Alfonso Pedraza
(do 60')
11
Samuel Chukwueze
19
Francis Coquelin
20
Manu Morlanes
(do 60')
30
Alex Baena
7
Gerard Moreno
(do 60')
22
Morales
(do 73')
Pričuvni igrači
17
Giovani Lo Celso
60'
4
Pau Torres
60'
2
Kiko Femenia
60'
10
Dani Parejo
60'
26
Jackson Nicolas
73'
Trener
Unai Emery
24
(do 69')
19
(do 79')
77
(do 70')
10
(do 79')
Pričuvni igrači
Trener
Valdas Dambrauskas

S puno iščekivanja Hajduk je otputovao za Valenciju prvenstveno želeći vidjeti gdje se trenutno nalazi u odnosu na ovako jakog protivnika, ali i izboriti aktivan rezultat uoči uzvrata na Poljudu.

Rezultat na kraju je i dobar kako je to izgledalo na travnjaku, Villarrealove rezerve u prvom poluvremenu očitale su Hajduku lekciju, kasnije je Unai Emery mijenjao i nije Hajduk uspostavio ravnotežu nego je Villarreal jednostavno primirio utakmicu i podignuo nogu s gasa. Tu i tamo je malo ubrzao i odmah su se javili problemi i ispadanja kao u prvom poluvremenu.

Početak je bio fantastičan za Splićane. Livaja je u drugoj minuti bio s loptom na desnoj strani, ubacio je u sredinu, obrana nije stigla dobro reagirati, pred golom je bio Stipe Biuk koji je uklizao i poslao loptu u mrežu.

Međutim nije dugo Hajduk bio u plusu. Villarreal je odmah odgovorio i u 15. minuti došao do poravnanja. Morales je dobio loptu u 16 metara, izvrtio i potpuno izbacio iz igre Mikanovića, Grgić je kasnio i Morales je pogodio u suprotni kut.

Niti četiri minute kasnije već je 2:1. Baena je ubacio iz slobodnog udarca, Livaja je bio najviši u skoku u sredini i nespretno skrenuo loptu u svoju mrežu.

Svaki dolazak igrača Villarreala pred kazneni prostor Hajduka sijao je paniku, Splićani su izgledali vrlo loše i novi gol je visio u zraku.

Embed from Getty Images

On je stigao u 36. minuti, odlična lopta Chukwuezea prema Moralesu koji utrčava u prazan prostor, Borevković kasni i napadač domaćina šalje loptu pokraj Kalinića u mrežu za 3:1.

U sudačkoj nadoknadi prvog dijela kontra domaćina i velikih 4:1. Povukao je Villarreal kontru, Morales je proigrao Morena koji je sam pred Kalinićem i to lakoćom zabija.

U drugom dijelu Villarreal je krenuo novim prilikama, ali nakon što je došlo do promjena i u igru ušli oni koji i inače igraju više, nekako je domaćin usporio.

Embed from Getty Images

Hajduk je lakše disao, obrana se nekako bolje postavila i iako je Villarreal stvarao prilike, nije bilo novog pogotka.

Prijetio je i Hajduk na drugoj strani, bilo je nekoliko solidnih situacija za Biuka, Krovinovića, Melnjaka, ali sve do završnice susreta ništa se nije dogodilo.

U 82. minuti kazneni udarac za Hajduk. U skoku je bio Kalinić koji je malo prije toga ušao u igru, laktom ga je pogodio Mandi, zadao mu veliku posjekotinu, a Kulbakov pokazuje na 11 metara. Kazneni udarac izveo je Fossati i smanjio na konačnih 4:2.

Embed from Getty Images

Hajduku na Poljudu treba daleko najbolja predstava pod Dambrauskasovim vodstvom i puno sreće ako želi izbaciti Španjolce. Dva gola razlike hvatati protiv Villarreala je jako teško, ali ipak, bolje zvuči nego 4:1.

U svakom slučaju Poljud će biti krcat i Splićani će se nadati čudu.

FOTO: HINA/ik

Konferencijska liga, kvalifikacije

4. pretkolo

Villarreal4:2Hajduk
Hajduk0:2Villarreal

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!