Ostali sportovi

Usik opet svladao Joshuu i obranio naslove prvaka!

Matej Kačan • nedjelja, 21.08.2022.
Usik opet svladao Joshuu i obranio naslove prvaka!

Nakon velikog uspjeha Filipa Hrgovića, središnja borba na priredbi u Jeddahu donijela je obranu naslova za Oleksandra Usika koji je na bodove svladao Anthonyja Joshuu i obranio je tri titule prvaka...

Čini se kako će Filip Hrgović po IBF verziji za naslov svjetskog prvaka izazvati Oleksandr Usika. Sjajni Ukrajinac i devet mjeseci nakon prve pobjede u revanšu je svladao Britanca Anthonyja Joshuu za obranu naslova.

Usik je tako zadržao pojaseve po WBA, IBF, IBO i WBO verzijama uz The Ringov pojas koji je dodao u kolekciju. Ukrajinac je slavio podijeljenom odlukom sudaca jer je jedan od trojice bodovao za Britanca.

Joshua je bio bolji nego u prvom meču kad je bio deklasiran, ali ipak nije bilo dovoljno za biti bolji od Ukrajinca koji je odlučujuću prednost stekao u drugoj polovici meča kad je počeo zadavati sve više udaraca i kretnjama umarati višeg i većeg Joshuu.

Mogao je Usik i na pod u devetoj rundi jer Joshua je najagresivnije dotad napao, ali zatvorenim stavom to je spriječio pa u desetoj i posljednje dvije potpuno izdominirao te je zasluženo na bodove uzeo naslov.

20. je ovo pobjeda u 20. profesionalnom meču za Ukrajinca koji ju je očekivano posvetio svom narodu koji trpi u ratu. Također, najavio je kako čeka Tysona Furyja, premda se Britanac javno umirovio.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!