Nogomet

Čačić: 'Ne smijemo misliti da sve moramo riješiti u 15. minuti, moramo biti stabilni'

Branimir Korać • utorak, 23.08.2022.
Čačić: 'Ne smijemo misliti da sve moramo riješiti u 15. minuti, moramo biti stabilni'
Foto: FaH

Dinamo sutra na Maksimiru dočekuje Bodo/Glimt, sve ulaznice su rasprodane, a Ante Čačić uvjeren je u dobar posao svojih igrača...

Ante Čačić veliki je optimist uoči sutrašnjeg dvoboja protiv Bodo/Glimta. Ima visoka očekivanja i uvjeren je kako će Dinamo biti pravi.

"Dočekali smo taj trenutak, utakmicu za grupu Lige prvaka što puno znači i za nas i hrvatski nogomet. Veseli nas što imamo tako dobro ozračje, sjajnu atmosferu u momčadi i ogromnu potporu naših navijača. Imamo uglavnom sve igrače osim Lauritsena na dispoziciji. Očekujem dobro izdanje Dinama i da ćemo kroz 90 minuta uspjeti napraviti sve što treba da Zagreb vidi Ligu prvaka."

U prvoj utakmici bilo je problema u prvoim dijelu, drugo poluvrijeme bilo je bolje.

"Mi smo čak i dobro ušli u tu utakmicu, ali u drugoj polovici prvog poluvremena smo izgubili nit, dali smo im puno prostora, da nas utjeraju u grešku i pritisnu. No ta utakmica nam je došla odmah nakon Hajduka, imali smo i put koji nije bio nimalo lagan i možda nam je falio taj jedan dan odmora. Najveći hendikep je ipak bila adaptacija na podlogu i tu se pojedinci nisu najbolje snašli pa nam igra nije bila dovoljno okomita i tečna. Nakon utakmice sam rekao i da možemo biti zadovoljni rezultatom. No optimist sam i zbog drugog poluvremena koje je bilo bolje. Iz te utakmice smo izvukli dosta dobrih stvari koje su poučne. Znamo da su puno bolji na svom terenu, a vjerujem da ćemo mi biti u dobrom izdanju."

Čačić ne vjeruje da će Bodo/Glimt posebno mijenjati svoj način igre.

"Zaista su dobra momčad, moramo imati respekt, ali mi smo domaćini, imamo iskustva igranja u Europi. Teško da oni mogu promijeniti svoj način igre, to je napadačka ekipa koja sa svim igračima sudjeluje u završnici, izlaze visoko, dobri su u reposjedu, moramo biti bolji u obrani tih bočnih centaršuteva. Ima stvari u kojima moramo biti bolji, ali vjerujem u svoju momčad, imat ćemo i 90 minuta navijače iza nas i ako se budemo držali onoga što smo dogovorili, nadam se Ligi prvaka."

Dinamo mora odigrati pametno i ne srljati od samog starta.

"Ne smijemo biti nestrpljivi i raditi stvari koje protivniku idu u korist. Moramo se uhvatiti igre, dovoljno dobro trčati, biti dovoljno agresivni i koncentrirani. Ne smijemo misliti da sve moramo riješiti u 15. minuti, moramo biti stabilni i ako budemo takvi, imat ćemo prednost i zbog podloge na koju nisu toliko navikli."

Norvežani su izrazili zabrinutost zbog Dinamovih navijača.

"Naravno da će naši navijači igrati važan faktor kao i svaki put. Ne znam zašto se gosti pribojavaju naših navijača. Dolaze u pitomu zemlju, među normalne ljude, nema tu nikakvog straha."

Što se tiče samog pritiska, Čačić ga ne osjeća.

"Ne osjećam pritisak, bio sam u Dinamu, puno klubova, reprezentaciji, nemam pritisak."

FOTO: HINA/Lana SLIVAR DOMINIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!