Nogomet

Dinamo u četvrtom potu LP u slučaju prolaska protiv Glimta

Matej Kačan • srijeda, 24.08.2022.
Dinamo u četvrtom potu LP u slučaju prolaska protiv Glimta
Foto: FaH

Prolazak Benfice protiv Dinamo Kijeva u Ligu prvaka zatvorio je treću jakosnu skupinu tog natjecanja pa će Dinamo u slučaju prolaska u grupe ići u četvrti pot...

S obzirom na činjenicu da je Benfica odradila svoje u play-offu Lige prvaka protiv Dinamo Kijeva, nogometaši zagrebačkog Dinama ostali su bez nada da se mogu "ugurati" u treću jakosnu skupinu u slučaju prolaska.

Ako Dinamo u srijedu na Maksimiru nadoknadi 1:0 iz Norveške i izbori grupnu fazu Lige prvaka, bit će u najslabijoj, četvrtoj jakosnoj skupini u ždrijebu jer treća je popunjena prolaskom Benfice.

Ostala su još tek tri para, odnosno tri nepoznata sudionika grupne faze i njih ćemo saznati u srijedu nakon utakmica na Maksimiru, između Kopenhagena i Trabzonspora te Rangersa i PSV-a.

Pobjednici tih susreta bit će u četvrtoj jakosnoj skupini, kao i Maccabi Haifa, Viktoria Plzen, Celtic, Club Brugge i Marseille te su to klubovi koje Dinamo ne može izvući u skupini u slučaju prolaska.

Uz Benficu, u trećoj jakosnoj skupini su Dortmund, Salzburg, Šahtar, Inter, Napoli, Sporting i Bayer Leverkusen.

U prvoj skupini su Real kao aktualni prvak, Eintracht kao osvajač Europa lige te City, Milan, Bayern, PSG, Porto i Ajax kao prvaci svojih zemalja, a u drugom ostatak velikana liga petice: Liverpool, Chelsea, Barcelona, Juventus, Atletico, Sevilla, Leipzig i Tottenham.

FOTO: HINA/Tomislav Pavlek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!