Ostali sportovi

Mlada hrvatska odbojkaška reprezentacija otputovala na Europsko prvenstvo

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 26.08.2022.
Mlada hrvatska odbojkaška reprezentacija otputovala na Europsko prvenstvo

Juniorska ženska odbojkaška U19 reprezentacija otputovala je iz svoje baze u Belom Manastiru na Europsko prvenstvo u Sjevernoj Makedoniji koje se igra u dvije dvorane u Skopju.

Hrvatska je reprezentacija voljom ždrijeba ušla u skupinu II, nazvanu još i 'skupina smrti' u kojoj su i mnogi pretendenti za neku od medalja. Prvi susret na EP Hrvatska igra u subotu 27. kolovoza u 20.30 sati igra protiv Rumunjske, dan kasnije slijedi Turska, pa Nizozemska. Nakon slobodnog dana, u srijedu je ogled sa Srbijom, a posljednje kolo u skupini igramo sa Švicarskom.

Izbornik Saša Ivanišević ističe: "Iako imamo iznimno tešku i zahtjevnu skupinu, ne odustajemo od naših prvobitnih ambicija, dakle izboriti drugi krug natjecanja, ući među osam najboljih selekcija. Za to će nam trebati puno dobro odigranih utakmica te ponešto sreće jer po nekim papirnatim prognozama smo mi i Švicarska autsajderi u skupini s čime se naravno ne slažemo. Imamo odličnu generaciju djevojaka rođenih 2004. i mlađih te vjerujemo da možemo ostvariti dovoljan broj pobjeda za drugi krug. Naime, u drugi krug idu prve četiri ekipe iz svake skupine, prve dvije direktno u polufinale, a treće i četvrtoplasirana u borbu od 5-8. mjesta."

Hrvatske su se odbojkašice u Belom Manastiru pripremale od 31. srpnja, i za to vrijeme odigrale tri trening susreta.

"Planirali smo i više, no tako je nažalost ispalo. Ne žalimo se, odradili smo sve što smo zamislili što se treninga tiče i idemo spremni u Skopje. Odigrali smo dvije prijateljske trening utakmice s vršnjakinjama Slovenije te jednu utakmicu s našom seniorskom reprezentacijom od koje smo izgubili 1:3, ali smo puno naučili iz tog susreta. Zahvalan sam izborniku Ferhatu Akbasu na suradnji i reprezentativkama na ozbiljnoj igri jer nam je ta utakmica jako puno značila glede odbojkaške edukacije", na kraju je istaknuo izbornik Ivanišević, koji je na posljednjem juniorskom EP u Osijeku zauzeo sedmo mjesto.

U sastavu U19 reprezentacije na EP u Sjevernoj Makedoniji su: Kate Lijić i Petra Brkičić (organizatorice igre), Aurora Papac, Ivana Čubelić i Bianka Lulić (srednje blokerice), Ana Burilović, Ena Zajec, Mara Štiglić, Taisa Weinand i Lara Škoro (primačice-pucačice), Ana Petriško i Tia Kovčo (liberi) te korektorica Marija Tabak.

U skupini I još igraju: Italija, Slovenija, Poljska, Grčka, Finska i Sjeverna Makedonija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!