Nogomet

Dinamo svoju dobru formu i raspoloženje želi potvrditi kod čvrstog Šibenika

Matej Kačan • nedjelja, 28.08.2022.
Dinamo svoju dobru formu i raspoloženje želi potvrditi kod čvrstog Šibenika
Foto: FaH

Posljednji dan sedmog kola SuperSport HNL-a donosi nam utakmice hrvatskih predstavnika u Europi prošlog tjedna, a prvi će na teren nogometaši Dinama u gostima kod Šibenika...

Povratak na mjesto zločina. Nogometaši Dinama vraćaju se na Šubićevac gdje su prošle sezone odagnali i zadnju dvojbu oko naslova prvaka, a sad stižu u teškom ritmu, ali i u situaciji koja je poprilično komotna. No, to ne znači da imaju pravo na krivi korak.

Hajduk i Slaven Belupo čekaju iz prikrajka i svakako će se radovati nekakvom kiksu Dinama na terenu gdje to ipak Modri nisu skloni raditi. Naime, od povratka Šibenčana u ligu je Dinamo na Šubićevcu odigrao tek jedan remi uz tri sigurne pobjede.

Modri su u strašnom nizu, osim "besplatnog" poraza od Glimta u gostim i dalje ne znaju za kiks osim remija u Varaždinu, a s 4:1 nad Hajdukom, 5:2 protiv Osijeka i 4:1 u uzvratu s Norvežanima pokazali su nevjerojatnu ubojitost.

S druge strane, Šibenik se vodi onom da je bolje spriječiti nego liječiti pa niže remije nakon početnog poraza uz pobjedu nad Lokosima, a uz sedam bodova imaju impresivno nisku 4-4 gol-razliku.

Domaći će se tako nadati nešto potrošenijem i ispražnjenijem Dinamu nakon Lige prvaka kako bi spriječili golijadu, a Modri moraju razmišljati kako probiti čvrsti šibenski blok.

Što su rekli

Damir Čanadi, trener Šibenika: "To je velika utakmica za sve nas u klubu, ali i naše navijače. Dinamo je ušao u Ligu prvaka i to je jako dobro za hrvatski nogomet. Na tome im čestitamo, ali napravit ćemo sve da na Šubićevcu bude teška utakmica, kako za nas, tako i za njih. Vjerujem da Dinamo zna kako ove sezone nije lako igrati protiv Šibenika, da smo čvrsti i organizirani. Imamo respekt prema svakom suparniku, ali nikoga se ne bojimo."

Ante Čačić, trener Dinama: "Naš je primarni cilj sačuvati vodeću poziciju u domaćem prvenstvu, a u dinamici osvajanja bodova to znači da ih moramo tražiti u svim dvobojima. Prvi je uvijek najvažniji, a to je sad u Šibeniku. Domaćin je povezao pet utakmica bez poraza, vrlo su čvrsta, kompaktna momčad. Ne postižu puno pogodaka, ali ih puno niti ne primaju tako da nas čeka jako teška utakmica, pogotovo nakon play-offa Lige prvaka koji nas je objektivno i emotivno i fizički dosta potrošio."

Nedostaju

Šibenik: Mislav Matić (kartoni), Čop (ozljeda), Dolček

Dinamo: Ristovski, Theophile-Catherine (ozljede), Perić, J. Šutalo (upitni)

Mjesto, vrijeme, suci

Šubićevac, 18:30

Suci: Dario Bel, Kruno Šarić, Kristijan Novosel, VAR: Zdenko Lovrić, Goran Pataki

Prošli susret

Šibenik - Dinamo 0:2 - Bilo je to 35. kolo i Dinamova prilika da osigura naslov prvaka. Da nije to učinio, igrao bi s Hajdukom u zadnjem kolu za titulu. No, Modri su objeručke prihvatili priliku i u sjajnoj atmosferi na Šubićevcu su slavili za naslov. Pogotke su zabili Marko Tolić u 39. i Pero Bočkaj iz sjajnog slobodnjaka u 53. minuti.

Prognoza

Pobjeda Dinama - Sve ostalo bio bi veliki šok. Istina je da su Modri u teškom ritmu i da je Šibenik pokazao kako može biti vrlo nezgodan i čvrst, ali razlika u kvaliteti je jasna. Dinamo je navikao broditi kroz HNL i s dvije utakmice tjedno, a Šibenik je u rijetko kojoj od svojih dosadašnjih utakmica bio bolji takmac i nije pokazao nešto čime bi dokazao da može nauditi Dinamu.

FOTO: HINA/Mario Strmotić

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!