Nogomet

U sjeni Livajinog gubitka: Hajduk nakon teškog tjedna gostuje kod duboko uzdrmanog Osijeka

Matej Kačan • nedjelja, 28.08.2022.
U sjeni Livajinog gubitka: Hajduk nakon teškog tjedna gostuje kod duboko uzdrmanog Osijeka
Foto: FaH

Sedmo kolo SuperSport HNL-a u Gradskom vrtu zaključuju Osijek i Hajduk, jedni u dubokoj krizi, a drugi nakon teškog tjedna i potreseni vijestima o ocu Marka Livaje...

Tko bi rekao da će Osijek prvi susret protiv Hajduka umjesto u borbi za vrh čekati na dnu tablice. No, kriza u Gradskom vrtu je duboka i nakon teškog poraza od Dinama stiže još jedan težak suparnik.

Nije ni Hajduk u bajnoj situaciji, momčad je sigurno umorna i potrošena nakon teškog europskog ritma, a dodatni udarac svakako je vijest o tragičnoj smrti oca Marka Livaje.

Pitanje je koliki je to udarac, kako za samog Livaju, tako i za Hajduk koji se sa svojim najboljim igračem poistovjećuje, a pitanje je i hoće li Livaja igrati jer takav izostanak mijenja priču iz temelja.

No, imaju oba trenera dosta briga, kako se igrom nametnuti onom drugom, i Bjelica i Dambrauskas često su oprezni i reaktivni treneri i svakako tu valja očekivati šahovsku partiju.

Svakome je pobjeda potrebna i njegovoj situaciji, ali se čini da će za oboje u Osijeku biti ključno izbjeći poraz.

Što su rekli

Nenad Bjelica, trener Osijeka: "Hajduk ima dobar kadar, imali su i na klupi sedam, osam igrača koji su ove sezone bili starteri pa ćemo vidjeti s kojom će momčadi istrčati. Jedna takva utakmica sigurno ostavlja traga na momčadi, ali kao što smo pokazali u zadnje vrijeme ovisimo najviše o sebi, nismo bili kvalitetni i želimo biti bolji nego što smo bili na zadnjim utakmicama. Želimo biti na nivou prvog poluvremena iz Maksimira, ali utakmica traje 90 minuta i moramo 90 minuta zadržati tu koncentraciju i razinu igre koju smo imali."

Valdas Dambrauskas, trener Hajduka: "To je Osijek, nećemo biti zavarani pozicijom jer sezona je mlada. Nekoliko momčadi je imalo slabiji početak, ali radi se o dobroj ekipi i samo je pitanje trenutka kad će se početi podizati. Nije to ništa čudno, nekad se starta loše, nekad dobro pa kriza dođe kasnije. Imali su i problema s ozljedama, ali vjerujem da im je Hajduk veliki motiv, utakmica u pravo vrijeme i Hajduk im je prilika za izlazak iz krize. Moramo biti spremni na to i na borbu, na ovom gostovanju zadnja tri puta nismo slavili."

Nedostaju

Osijek: Bralić, Topčagić (ozljede), Žaper, Nejašmić (upitni)

Hajduk: Livaja (upitan)

Mjesto, vrijeme, suci

Gradski vrt, 21:05

Suci: Ante Čulina, Dario Kolarević, Ivan Starčević, VAR: Fran Jović

Prošli susret

Osijek - Hajduk 0:0 - Ne sam da je prošli susret završio 0:0, već i pretprošli, a ova dva suparnika imaju tri remija u nizu. Na prošlom susretu u Gradskom vrtu bile su najzanimljivije sudačke odluke, prvo povučeni penal na Krovinoviću pa crveni za simuliranje Lovrića pretvoren u penal koji je zapucao Caktaš.

Prognoza

Remi: Nekako sve miriše na utakmicu u kojoj bi oboje bili zadovoljni bodom. Za Osijek bi to barem malo zaustavilo krvarenje, dok bi Hajduk dosta uspješno preživio europski ritam. Uvijek su to utakmice na manje golova, a naravno da je i dalje pitanje nad pitanjima igra li Livaja.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!