Vodeni sportovi

Francuzi iznenadili Grke i uzeli remi u hrvatskoj grupi, Nizozemci deklasirali Nijemce

Matej Kačan • ponedjeljak, 29.08.2022.
Francuzi iznenadili Grke i uzeli remi u hrvatskoj grupi, Nizozemci deklasirali Nijemce

Još dva susreta prvog dana EP u vaterpolu u muškoj konkurenciji odigrani su prije premijere Barakuda u Splitu, a posebno zanimljiv bio je remi Grčke i Francuske...

Već nakon prvog dana i uvjerljive pobjede nad Maltom koju svakako očekujemo, Hrvatska ima priliku zasjesti na vrh svoje skupine. To su joj međusobnim remijem omogućile Francuska i Grčka.

Veliki je to kiks Grka koji su bili ogromni favoriti u ovom susretu prije početka, ali se nikako nisu mogli zagrijati i dovesti u pravi ritam. Krenuli su Francuzi bolje u utakmicu i nakon pet minuta igre imali su 3:1, ali do kraja prve dionice vraćaju se Grci preko Dimitrosa Skoumpakisa.

Činilo se u drugoj dionici da Grčka prelama otvaranjem s dva gola i tu prednost održava d 7:4 na polovici druge, ali Francuzi preko Vernouxa i Crousillata rade 3-0 za vodstvo na velikom odmoru.

U sličnom ritmu se nastavlja u trećoj, nitko se ne odvaja i u posljednju dionicu Grci ulaze s 11:10. No, potom Francuska zabija dva gola i četiri i pol minute prije kraja ima 12:11 nakon gola Emila Bjorcha.

Ključnim se pokazao napad Grka dvije minute prije kraja kad je isključen igrač Francuske, zove se minuta odmora nakon koje Stylianos Argyropoulos zabija za 12:12, a u posljednje dvije minute nema pogodaka na veliko iznenađenje i slavlje Francuske.

Hrabre Francuze s tri gola predvodili su kapetan Crousillat i Vernoux, dok su kod Grčke četvorica zabila po dva pogotka. U sljedećem kolu Grke čeka popravni s Maltom, a Francuze nadamo se manje uspješan dvoboj s Hrvatskom.

U ranijem susretu Nizozemci su protiv Njemačke pokazali da će u skupini C biti dvije jasne polovice u odnosu snaga. Nakon 16:9 Španjolske protiv Rumunjske, Nizozemci su slavili s 13:6.

Sad je praktički jasno i da će se Rumunjska i Njemačka međusobnim dvobojem u drugom kolu boriti za treće mjesto i prolazak skupine, osim ako u trećem kolu ne bude ogromnih iznenađenja.

Nizozemci su na poluvremenu imali 5:2 i polako su povećavali prednost do kraja i konačnih plus sedam. S po tri gola vodili su ih Kas Te Riele i Jesse Koopman, dok su kod Njemačke po dva gola dali Denis Strelezkij i Zoran Božić.

EP u vaterpolu, prvo kolo:
Nizozemska - Njemačka 16:9
Grčka - Francuska 12:12

EP 2022., skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Grčka12:12Francuska
Malta5:19Hrvatska
1Hrvatska 337:17+207
2Grčka 342:23+195
3Francuska 334:33+14
4Malta 319:59-400

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!