Vodeni sportovi

Tucak: 'Bilo je opravdanog grča na početku, treba se okrenuti Francuzima'

Matej Kačan • ponedjeljak, 29.08.2022.
Tucak: 'Bilo je opravdanog grča na početku, treba se okrenuti Francuzima'
Foto: FaH

Hrvatski izbornik Ivica Tucak bio je zadovoljan pobjedom nad Maltom na otvaranju, ali je odmah kazao kako se treba okrenuti novim izazovima i utakmici s Francuskom...

Nakon u prvom poluvremenu čudne, ali ipak na kraju dobro odigrane utakmice i uvjerljive pobjede nad Maltom na otvaranju EP u vaterpolu, hrvatski izbornik Ivica Tucak komentirao je susret i bio je zadovoljan.

"Očekivana pobjeda, ne treba trošiti previše riječi. Znali smo prije početka da je ogromna razlika u kvaliteti između nas i Malte. Bila je vidljiva nervoza i grč na otvaranju susreta, sasvim opravdano, očekivao sam to. Treba zaboraviti ovu utakmicu i okrenuti se utakmici za dva dana s Francuskom, reprezentacijom koja je danas bila bliže pobjedi od Grčke. Eventualna pobjeda protiv Francuske odškrinula bi vrata prvom mjestu u skupini", rekao je izbornik, prenosi HRT.

Ovo je u odnosu na prošla ljeta nova reprezentacija koja se na SP uigrala i sad očekuje veliki uspjeh.

"Dva velika natjecanja u jednoj godini, a ovo je potpuno nova reprezentacija koja je promijenjena do korijena. Svi smo u Savezu, i ja kao izbornik svjesni toga. Ovo je reprezentacija koja već sad ima glavu i rep, na nama je to pokazati pred domaćom publikom i uživati na ovom prvenstvu. Vjerujem da ćemo imati snage igrati kako želimo."

Susret je komentirao i najbolji strijelac susreta Loren Fatović.

"Vidjela se nervoza na otvaranju turnira. Uspjeli smo poslije 'nabiti' tu razliku. Hvala navijačima koji su došli. Mislim da ćemo rasti iz utakmice u utakmicu. Utakmica s Francuzima iznimno nam je bitna, kao i njima, bit će motivirani. Nadam se da možemo, uz ispunjenu Spaladium Arenu, pokazati kvalitetu i pobijediti u toj utakmici", rekao je.

FOTO: HINA/Mario Strmotić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!