Ostali sportovi

Poznati pojedinačni prvaci i prvakinje Hrvatske u odbojci na pijesku

Sportnet, Mihaela Bradovski • utorak, 30.08.2022.
Poznati pojedinačni prvaci i prvakinje Hrvatske u odbojci na pijesku

Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u odbojci na pijesku 2022 sastojalo se od četiri turnira otvorenog tipa što znači da su se mogli prijaviti svi zainteresirani, uključujući i strane državljane.

Natjecatelji su redom u Novalji, Ninu, Ičićima i Sisku sakupljali bodove. Ekipa s najvećima brojem bodova proglašena je prvacima odnosno prvakinjama Hrvatske.

Prvakinje su mlade Lea Rašić i Lucijana Terze koje su se pokazale kao najkonzistentnija ekipa sezone, igrale tri finala i osvojile tri srebrne medalje.

"Prije svega velika mi je čast dobiti priznanje prvakinja Hrvatske. Jako veliki korak s obzirom na to da smo na svakom pojedinačnom natjecanju bile najmlađe. Kako znate s godinama dolaze i razne predrasude koje smo nadam se svojim rezultatima srušile. Kao i svugdje, bilo je i poraza i padova, ali svaki pad je bio motivacija za više i dalje. U suštini smo jako zadovoljne finalnim rezultatima i nadamo se da će iduća godina biti još uspješnija" rekla je prvakinja Lea Rašić.

Prvaci su Jurica Skorin i Hrvoje Zelenika, koji su također igrali tri finala te s dva zlata i jednim srebrom obranili titulu sa zadnjeg pojedinačnog prvenstva (2019).

"Ove sezone smo dosta vremena provodili na pijesku i gotovo svaki vikend bili na nekom turniru. Sav uloženi trud se isplatio što pokazuju rezultati te priznanje za prvake hrvatske. Bio je užitak igrati s Hrvojem, dobra atmosfera van terena se prelila i na igru u terenu sto je u odbojci na pijesku izrazito bitno. Veselim se idućoj sezoni u kojoj se nadam još jačim turnirima", osvrnuo se na sezonu prvak Jurica Skorin.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Odbojka na pijesku
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!