Nogomet

Varaždin predstavio tri nova igrača: Stigli Puclin, Pilj i Katanec

Matej Kačan • četvrtak, 01.09.2022.
Varaždin predstavio tri nova igrača: Stigli Puclin, Pilj i Katanec
Foto: FaH

Aktivni Varaždin u završnici prijelaznog roka osnažio je momčad s četiri igrača, nakon mladog Ćubelića stigli su Pilj, Katanec i Puclin...

Vrlo zaposlen je bio Varaždin posljednjeg dana prijelaznog roka. Nakon posudbe mladog Ivana Ćubelića iz Hajduka, u posljednjim su satima stigla još tri igrača.

Marin Pilj iz ljubljanske Olimpije, David Puclin na posudbi iz ukrajinske Vorskle Poltave te Matija Katanec iz Mezokovesdija u Mađarskoj pojačali su svlačionicu Marija Kovačevića.

Sve redom iskusni igrači koji bi trebali nadograditi dobar start u sezonu, a pojačanja je komentirao i sportski direktor Nikola Šafarić.

"Došao je i zadnji dan prijelaznog roka i mogu reći da sam zadovoljan odrađenim poslom. U razgovoru s našim trenerom došli smo do zaključka da nam treba malo više iskustva, a poremetila nas je ozljeda Postonjskog i mislim da s igračima koje smo uspjeli dovesti imamo upravo potrebno iskustvo. Igrači koji su došli odradili su puno prvoligaških minuta i pojačali smo jako puno konkurenciju u ekipi,dobili smo širinu u kadru. Moram napomenuti jer puno toga se priča kod nas u klubu politika je takva da apsolutno nitko nema zagarantiranu minutažu niti postoje takve klauzule u ugovoru da netko mora igrati. Trener je taj koji slaže sastav, a na nama je da stvorimo kvalitetan kadar, na igračima je da se izbore za svoj status, a mi kao klub svi zajedno rastemo s ciljem da napravimo rezultate koje smo si zacrtali", rekao je, prenose Varaždinske vijesti.

Igrači bi već za Goricu trebali biti registrirani i spremni za nastup pa bi ih trener Kovačević trebao imati na raspolaganju.

" Igračima želim dobrodošlicu, to su dobri, kvalitetni dečki, koji su puno toga prošli u nogometu. Prvenstvo je dugo i zdrava konkurencija je najbitnija za rezultat. Stvarno sam sretan da su došli k nama, s Puclinom i Katancem sam već radio, tako da znam njihove kvalitete, Pilja pratim već dulje vrijeme, praktički od početka njegove karijere u Belišću, a i mladi Ćubelić će nam sigurno puno pomoći", kazao je trener.

Prvi se medijima obratio Puclin koji je stigao na posudbu iz ratom zahvaćene zemlje.

"S obzirom na situaciju u Ukrajini odlučio sam se vratiti u Varaždin, Nadam se da ću opravdati svoj dolazak.Varaždin sam pratio još dok sam bio u Ukrajini, riječ je o mladoj, kvalitetnoj ekipi, a mislim da im mogu pomoći svojim iskustvom i kvalitetom da napravimo još bolji rezultat", rekao je.

Katanec je ponikao u Varaždinu i vratio se nakon 11 godina.

"Ovo je moj klub, u kojem sam igrao od 7 do 18 godine, prošao kompletnu omladinsku školu. Varaždin je dobar, stabilan klub, s kvalitetnom upravom, igračima i trenerom, dobro igra i to je glavni razlog zbog kojeg sam se vratio", poručio je.

Pilj je prije Olimpije bio u Osijeku gdje je bio važan faktor pa stiže kao dobro poznato i iskusno HNL ime.

"Došlo je do razilaženja u nekim stavovima i razmišljanjima s Olimpijom i odlučio sam da je najbolje da svatko krene svojim putem. Pojavila se zanimljiva priča s Varaždinom, nisam previše razmišljao, svidjelo mi se kako su prezentirali situaciju u klubu. Dosta pratim HNL, jako mi se svidio nogomet kojeg igra Varaždin, mislim da ekipa dosta prostora za napredak i da jako perspektivna a nadam se da ću pomoći da sve ide u željenom smjeru kojem se svi nadaju", rekao je veznjak.

FOTO: HINA/Marko Jurinec

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!