Tenis

Čilić ipak zaustavljen, Alcaraz bolji u trileru od pet setova

Matej Kačan • utorak, 06.09.2022.
Čilić ipak zaustavljen, Alcaraz bolji u trileru od pet setova
Foto: EPA

Sjajan meč odigrali su Marin Čilić i Carlos Alcaraz u osmini finala US Opena, ali ipak nakon trilera od pet setova hrvatski tenisač završava nastup...

Nažalost, najbolji hrvatski tenisač nije slijedio primjer Francesa Tiafoea u izbacivanju favoriziranog Španjolca s US Opena. Premda je odveo Carlosa Alcaraza u pet setova, ipak je Marinu Čiliću ponestalo snage na kraju.

Bio je to veliki triler od gotovo četiri sata, a i krenuo je kasno zbog trilera u pet setova meč prije. No, ipak treći nositelj Alcaraz ide dalje nakon velike borbe.

Čilić je bolje krenuo u set i odmah otvorio breakom i s 2:0, ali Alcaraz uzvraća dvostruko i s dva oduzeta servisa u nizu osvaja četiri gema zaredom i sa 6:4 uzima prvi set.

U drugom suprotna priča, Alcaraz otvara breakom pa Marin radi dva u nizu za 6:3 i 1-1, dok je u trećem mladi Španjolac slomio Marinov servis i otpor tek na kraju seta oduzimanjem servisa za 6:4.

Nije Marin tu pokleknuo, već je u četvrtom setu odmah stavio pritisak na Alcaraza s 0:40 u trećoj igri. Nije to uspjelo, a onda kod 3:2 i 4:3 Marin spašava ukupno pet break šansi.

Uspio je doći do oduzimanja servisa za 5:4, a onda spasio još dvije break šanse i nakon sat vremena borbe samo u četvrtom setu je sa 6:4 izborio peti, izlučni.

I tu je krenuo bolje i odmah na početku napravio break, ali priča je slična kao u prvom setu. Servis je potom zakazao, Španjolac nemilosrdno iskoristio prve šanse i otišao je na 4:1.

Nakon toga spasa nije bilo i Alcaraz mirno privodi meč kraju te ispadanjem Medvjedeva i Nadala postaje jedan od favorita za osvajanje, ali i za preuzimanje vrha ATP ljestvice.

US Open, osmina finala:
Marin Čilić ( HRV, 15) - Carlos Alcaraz (Špa, 3) 4:6, 6:3, 4:6, 6:4, 3:6

FOTO: EPA/Jason Szenes

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!