Nogomet

Poms prije Rijeke: 'Radili smo dobro i intenzivno, spremni smo za Rujevicu'

Matej Kačan • petak, 09.09.2022.
Poms prije Rijeke: 'Radili smo dobro i intenzivno, spremni smo za Rujevicu'

Trener Osijeka Rene Poms i veznjak Mihael Žaper prokomentirali su događanja na treninzima uoči dvoboja protiv Rijeke na Rujevici...

Nije dobro Rene Poms krenuo u mandat na klupi Osijeka, ali nakon remija protiv Šibenika dolazi nova prilika za popravak forme. Osijek ide u goste duboko uzdrmanoj Rijeci.

"Imali smo dobar i intenzivan tjedan, mnogo je dobre energije i optimizma u ekipi. Vidim da smo spremni za tešku utakmicu u Rijeci. Znamo da smo proteklih godina uvijek imali probleme i teške susrete protiv Rijeke, ne samo u Osijeku, nego i kad sam bio u Dinamu. Znamo da je ovo posebna i važna utakmica. Znamo situaciju kod sebe i Rijeke, spremni smo za veliku borbu. Nadamo se da ćemo na kraju dana biti i pobjednici."

Osijek nije u dobroj situaciji i pred sobom ima težak raspored, ali Poms ne osjeća pritisak.

"Naravno da osjećam mnogo pritiska. Šalim se, naravno, sve što mogu napraviti kao trener je spremiti momčad za 90 minuta borbe. Imamo jasnu ideju kako želimo igrati nogomet. Trenirali smo cijeli tjedan i mislim da smo spremni. U ovom poslu uvijek imate pritisak, pitanje je kako ga podnosite. Za sebe mogu reći da imam mnogo iskustva, ne kao prvi trener, ali uvijek je isto. Postoji malo pritiska, ali to mi je motivacija. Za mene je to samo pozitivna energija."

Rijeka i Osijek inače se dobro poznaju, ali su ovo nove momčadi s novim trenerima i moglo bi biti iznenađenja.

"Razlika je u tome što imaju skroz novog trenera koji je prvi put s ekipom. Vjerujem da je svaki igrač Rijeke motiviran do kraja da se pokaže, to je uvijek tako. Ja sam ipak u radu s momčadi već dvije godine i poznajemo se. Nema mnogo promjene, ali kod njih postoji nova energija i motivacija, možda i novi taktički okvir. Moramo biti spremni na sve, očekujemo nešto, možda bude i iznenađenja, ali važno je kako mi odemo tamo. Kakva je naša energija i sprema, vidio sam ovaj tjedan da smo spremni. Nismo mislili o Rijeci, ali u 90 minuta su 22 igrača na terenu koji pokušavaju pobijediti."

Medijima se obratio i veznjak Mihael Žaper.

"Ne bih volio previše najavljivati. Ne smije nas zavarati pozicija Rijeke, mislim da smo ovaj tjedan radili jako dobro. Energija je bila dobra, intenzivan je bio tjedan i spremno idemo na Rujevicu."

Novi trener unio je neke promjene, ali Osijeku je prijeko potreban pozitivan niz.

"Definitivno je da smo nakon pobjede nad Hajdukom htjeli povezati i s pobjedom nad Šibenikom, žao mi je što nije došlo do toga jer mogli smo krenuti u stvarno pozitivan niz. Smjene trenera su stvari koje se događaju, mi smo profesionalci i fokusirani smo na teren. Reneu želimo pomoći, samo ako smo zajedno u svemu možemo do uspjeha. Mislim da je intenzitet rada bio velik ovaj tjedan, za razliku od nekih prijašnjih tjedana. Mislim da je to trebalo svima nama."

Osijek još nema bod na gostovanju, to treba promijeniti.

"Vrijeme je i svi moramo zapeti još više zbog te pozicije na tablici i omjera u gostima, iako smo bili i u goroj situaciji. Dižemo se, zašto ne bi uzeli sva tri boda usprkos dugom periodu bez pobjede na Rujevici? Ja sam sad stvarno dobro, radim na sebi nakon izgubljenog dijela priprema zbog lože i Ahilove tetive. Sad je to stvar prošlosti i znam da sam spreman. Dat ću sve od sebe da pomognem", zaključio je.

FOTO: NK Osijek

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!