Nogomet

Novo poglavlje u slučaju Castilla i Ekvadora, pojavili se novi dokazi

Matej Kačan • utorak, 13.09.2022.
Novo poglavlje u slučaju Castilla i Ekvadora, pojavili se novi dokazi
Foto: FaH

FIFA bi, ako u obzir uzme nove dokaze, ipak mogla izbaciti Ekvador s Mundijala zbog lažiranog državljanstva Byrona Castilla koji je, čini se, ipak Kolumbijac...

Premda je FIFA prije nekoliko mjeseci odlučila kako neće izbaciti Ekvador sa Svjetskog prvenstva zbog skandala s lažiranjem papira za Byrona Castilla, pojavili su se novi dokazi.

Engleski Daily Mail prenio je nove dokumente, kao i snimke koje idu u prilog tezi da je Castillo lažirao dokumente i lagao oko svoje nacionalnosti kako bi mogao nastupati za Ekvador.

Englezi su objavili rodni i krsni list Castilla gdje jasno piše kako je rođen u Kolumbiji i ima tamošnje državljanstvo, dok snimka razgovora iz 2018. otkriva da se služio krivotvorenim ekvadorskim dokumentima.

U razgovoru je priznao da je rođen 1995. u Kolumbiji, a ne tri godine kasnije u Ekvadoru, a dao je i priznanje oko toga tko mu je i pomogao u lažiranju.

Ako FIFA uzme u obzir ove dokumente i dokaze, samo dan prije komisije za žalbe jer Čile se žalio na prvotnu odluku, ipak bi se moglo dogoditi izbacivanje Ekvadora sa SP.

Ekvador bi trebao otvoriti SP protiv domaćina Katara, a u skupini su i Nizozemska i Senegal. Ako su Čileanci u pravu i Ekvador se izbaci, upravo bi Čile trebao zauzeti njegovo mjesto na Mundijalu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!