Ostali sportovi

Sjajni rezultati i pregršt odličja za Marjanove borce u Sloveniji

Sportnet, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 19.09.2022.
Sjajni rezultati i pregršt odličja za Marjanove borce u Sloveniji

Članovi Marjana nastupili su na iznimno jakom G2 turniru Slovenija Open u sve tri uzrasne kategorije i osvojili 16 odličja.

U fazi priprema za Svjetsko seniorsko, Europsko mlađeseniorsko i Europsko kadetsko prvenstvo, Slovenija je došla kao odličan test, tim više što su na tatamiju bili brojni osvajači olimpijskih i svjetskih odličja, reprezentacija Velike Britanije, brojni Kinezi koji se jako rijetko uopće pojavljuju na turnirima.

U seniorskoj konkurenciji medalje su osvojili svi Marjanovi osvajači medalja na posljednjem Europskom prenstvu i Olimpijskim igrama kao i mlađi kadetski i juniorski reprezentativci Hrvatske.

Zlatna seniorka je još jednom Bruna Duvančić, nova seniorska nada iz plejade Marjanovih blizanki. Srebrni su osvajači olimpijskih odličja iz Tokija Matea Jelić i Toni Kanaet kao i dvostruka prvakinja Europe Lena Stojković dok su do seniorskih bronci stigli i Ivan Šapina, Paško Božić, Lovre Brečić, Ivana Duvančić i Leon Glasnović.

Raspoloženi su bili i juniori Nika Karabatić, Mia Tukić, Mariela Parčina i Leon Hrgota koji su osvojili zlata te Magdalena Matić koja je srebrna.

Od kadetkinja na put su otputovale Lana Graovac i Dora Kozić koje se pripremaju za europsku smotru. Lana je uz zlatnu medalju ujedno i najbolja kadetkinja turnira dok je Dora Kozić osvojila broncu.

U ekipnom poretku seniorskog uzrasta Marjan je drugi iza Kine, a ispred reprezentacije Velike Britanije dok su u juniorskom uzrastu sportaši Marjana osvojili uvjerljivo prvo mjesto.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!