Rukomet

Obrvan: 'Svaka ekipa u Ligi prvaka je teška, a Magdeburg spada u jedne od najtežih'

Mihaela Bradovski • utorak, 20.09.2022.
Obrvan: 'Svaka ekipa u Ligi prvaka je teška, a Magdeburg spada u jedne od najtežih'
Foto: FaH

Novi težak ispit je pred rukometašima PPD Zagreba. Ivica Obrvan vodi ih u Magdeburg u goste kod njemačkog prvaka...

Nakon poraza od GOG Gudmea na startu, rukometaši PPD Zagreba probast će u drugom kolu doći do iznenađenja i dobrog rezultata u Magdeburgu.

"Svaka ekipa u Ligi prvaka je teška, a Magdeburg spada u jedne od najtežih. Aktualni njemački prvak, nakon dugo godina nastupa u Ligi prvaka. Imaju sjajnu momčad na svim pozicijama. Čeka nas izuzetno teško gostovanje", kaže Ivica Obrvan.

Veliki problem je i ozljeda Zvonimira Srne.

"Stanje u našoj momčadi nije najsjajnije s obzirom da imamo i dodatnih problema s obzirom na ozljedu Zvonimira Srne koji neće moći igrati. Na nekim pozicijama, kao što je lijevi vanjski, smo dosta kratki."

Obrvanova želja je da PPD Zagreb pokaže napredak u odnosu na dvoboj protiv GOG-a.

"Želja nam je da odigramo dobru utakmicu. Da svakako bude bolje, što se tiče pristupa i zalaganja, nego na utakmici s GOG-om. To je prvi zadatak. Svjesni smo težine gostujućeg terena. Naravno da se ne predajemo, ali to su činjenice."

Magdeburg je sjajan i bit će ga jako teško iznenaditi.

"Kada bih sad počeo nabrajati koji su im najbolji igrači, svi su dobri. A drugačije i ne može biti sastavljena ekipa koja igra tako tešku ligu nego da imaju 14 ili 16 sjajnih igrača. Nekoga izdvojiti u ovom trenutku, u napadačkom dijelu, to je srednji vanjski Christianson koji im je motor ekipe, neviđeno brz u igri jedan na jedan. Tu je i desni vanjski Magnuson, također Islanđanin. Njih dvojica mnogo toga rješavanju. Ako niste dobro postavljeni dosta ih je teško zaustaviti, čak i kada znate koju će fintu napraviti. Na to se nadopunjuje lijevi vanjski Weber."

FOTO: HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!