Rukomet

Musa: 'Očekuju nas iznimno fanatični navijači, dvorana u kojoj se Magdeburg osjeća jako ugodno'

Mihaela Bradovski • utorak, 20.09.2022.
Musa: 'Očekuju nas iznimno fanatični navijači, dvorana u kojoj se Magdeburg osjeća jako ugodno'
Foto: FaH

Protivnik PPD Zagreba u drugom kolu Lige prvaka je aktualni njemački prvak Magdeburg koji u taj susret ulazi kao favorit...

Željko Musa jako dobro poznaje Magdeburg, tamo je godinama igrao i upravo iz Magdeburga je stigao u Zagreb.

"Očekuju nas iznimno fanatični navijači, dvorana u kojoj se oni osjećaju iznimno ugodno. Što se tiče ekipe, ona je vrhunska. Čitav roster im je posložen kako oni žele. Znači, niži, brži igrači. A što se tiče napada, koji ide uglavnom jedan na jedan, probijaju do šest metara, traže čisti šut ili sedmerac. Imaju odličnu tranziciju, koriste svaku grešku u protivničkom napadu kako bi što prije došli do lakog gola."

Magdeburg ima vrlo gust raspored s teškim utakmicama, ali to ne bi trebalo predstavljati problem.

"Navikli su igrati svaka tri dana tako da im to nije nikakav problem. Tako su i formirali ekipu, da na svakoj poziciji imaju dva slična igrača. Tako da njima niti ozljede ne mijenjaju igru."

Potpuno se oporavio i vratio Aleks Kavčič, ali problem je ozljeda Zvonimira Srne.

"Ekipa je dobra, vratio nam se Aleks (Kavčič) koji će nam sigurno biti pomoć u ovoj sezoni. Dugo smo ga čekali. Peh je što nam se ozlijedio Zvone (Srna) koji nam je bio možda i naš najvažniji igrač u ovom periodu, u ovoj sezoni. Dosta toga se vrtjelo oko njega, i napadački i obrambeno, i sigurno da će nam nedostajati, ali ja se uvijek vodim tom činjenicom da kada se netko ozlijedi treba uskočiti ekipa i pokazati da smo tim i bez njega. Moramo ići na pobjedu u svakoj utakmici."

FOTO: HINA/Zvonko KUCELIN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!