Nogomet

Jarmolenko: 'Rusija je zemlja terorista i treba biti izolirana na svim razinama sporta'

Matej Kačan • srijeda, 21.09.2022.
Jarmolenko: 'Rusija je zemlja terorista i treba biti izolirana na svim razinama sporta'
Foto: EPA

Kapetan ukrajinske nogometne reprezentacije Andrij Jarmolenko ponovio je da ruske reprezentacije trebaju biti izbačene sa svih natjecanja nakn što je UEFA upravo to napravila za kvalifikacije za EURO 2024...

Nakon što je UEFA potvrdila izbacivanje ruskih reprezentacija iz europskog nogometa na još neko vrijeme, točnije mušku reprezentaciju iz kvalifikacija za EURO 2024., odluku je podržao ukrajinski kapetan.

Andrij Jarmolenko ponovio je svoj stav i stav reprezentacije, a to je da ruski sport treba biti izoliran.

"Moja razmišljanja su jednostavna. Ruski nogomet i ruski sport trebaju biti kompletno izolirani. To je zemlja terorista, zemlja koja ubija ukrajinsku djecu. Ne možemo samo govoriti o sportu kad se takve stvari događaju. Svi ukrajinski igrači žele Rusiju izoliranu na svakoj razini", rekao je.

Uglavnom i situacija jest takva. Ruski klubovi i reprezentacije izbačeni su iz svih natjecanja, ali se individualno ruski sportaši mogu natjecati i igrati po stranim klubovima.

"Ne možemo dopustiti Rusiji da se igdje natječe dok njena vojska ubija civile u Ukrajini. Stav ukrajinske momčadi je jedinstven - Rusiju treba izbaciti iz svega", rekao je Jarmolenko bez zadrške.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!