Nogomet

Modrić: 'Nisam donio nikakvu definitivnu odluku o mirovini, ima trenutno puno bitnijih stvari'

Mihaela Bradovski • srijeda, 21.09.2022.
Modrić: 'Nisam donio nikakvu definitivnu odluku o mirovini, ima trenutno puno bitnijih stvari'
Foto: FaH

Hrvatska nogometna reprezentacija sutra od 20:45 na Maksimiru igra protiv Danske, vrlo važan dvoboj koji je može ostaviti u utrci za prvo mjesto ili pak potpuno izbaciti...

Hrvatsku će na Maksimiru predvoditi Luka Modrić koji vjeruje kako Hrvatska može do Final Foura i uvjeren je kako bi to bila jako dobra stvar za hrvatski nogomet.

"Definitivno da nam ta Liga nacija nije uvijek išla u dobrom smjeru. Nismo je niti sada dobro otvorili tim porazom s Austrijom, ali smo sve vratili u normalu i pokazali da smo odlična ekipa i da je za nas svaka utakmica važna, bez obzira bila to Liga nacija ili prijateljska. I da uvijek želimo dati maksimum. Zadnja tri susreta smo odigrali jako dobro i bili smo kao ekipa kompaktni, ono što se od nas uvijek očekuje. Sada smo u prilici da odemo na taj Final Four i to naravno želimo iskoristiti. To bi bila lijepa stvar za Hrvatsku i naš nogomet. Ulog je velik, neće biti lako, igramo protiv jedne jako dobre ekipe, koja igra isto i na domaćem terenu i vani i zadnjih je nekoliko godina jedna od najboljih europskih reprzentacija. Očekujemo dobru igru, dobar ambijent, napokon nakon dugo vremena igramo u Zagrebu."

Modrić još jednom ističe dobru atmosferu u reprezentaciji.

"Što je najbitnije, svi smo zdravi, nema nikakvih većih problema. Lijepo se opet okupiti nakon lipnja i susreta s Francuskom. Atmosfera je dobra kao uvijek, uživamo biti zajedno. Dobro smo trenirali koliko god je to malo vremena i što se ne može napraviti sve što bismo htjeli. Znamo što moramo napraviti, imamo još taj današnji trening i idemo se dobro pripremiti."

Na oproštaju od reprezentacije doktor Bahtijarević najavio je kako će Modrić ostati u hrvatskom dresu do Eura 2024. godine, ali Luka tvrdi kako o tome još nije razmišljao.

"I maloprije sam dobio isto takvo pitanje. Mogu samo reći da je doktor bio jako emotivan u svom oproštajnom govoru, nećemo mu ništa zamjeriti. Nisam donio nikakvu definitivnu odluku, ima trenutno puno bitnijih stvari, a to su trenutno ove dvije utakmice u Ligi nacija i naravno, Svjetsko prvenstvo. Vidjet ćemo kako će to proći i shodno tome ću donijeti odluku sa svojim najbližim ljudima, izbornikom, ljudima iz Saveza. Sada još tako daleko ne razmišljem."

Modrić Dansku cijeni i zna tko su joj glavni aduti.

"Danska je odlična ekipa i po meni je njihova najveća snaga kolektiv, bez obzira što u njemu ima jako dobrih pojedinaca kao što su Eriksen, Hojbjerg... Borbeni su i mi ćemo morati biti isto takvi ako sutra mislimo ostvariti dobar rezultat."

Osim što je slavila u gostima kod Danske, Hrvatska je slavila i kod Francuske te tako prekinula seriju poraza od uvijek jakih Francuza.

"Definitivno je lijepo da smo tu neugodnu tradiciju skinuli. Iako smo i u prošlim utakmicama znali biti jako blizu uvijek su nekako ti detalji odlazili na njihovu stranu. Što se tiče Danske, bez obzira u kakvom stanju dolaze, imaju li ozlijeđenih igrača ili ne, oni su i dalje odlična ekipa."

Kapetan ističe atmosferu u reprezentaciji koja je odlična, svi su jedinstveni i nema nezadovoljstva.

"To je po meni krucijalno, da je atmosfera u ekipi ovakva kakva je. Da nema pojedinačnih iskakanja, da nema nezadovoljnih i da svi pušemo u istom smjeru. Samo tako možemo očekivati pozitivan rezultat. Naravno, niti to nije garancija, ali bez toga teško možemo nešto dobro očekivati. Razgovaramo svakodnevno sa suigračima, imamo svi međusobno super odnos. Zvači kao da se svi ponavljamo, uvijek isto, ali zaista je tako, odnosi su odlični. Naravno, i rezultati utakmica pridonose tome. Vjerujem da će tako ostati minimalno do Svjetskog prvenstva."

Modrić je prokomentirao i Joška Gvardiola kojem je cijena otišla u nebo i mogao bi probiti i 100 milijuna eura svojim sljedećim transferom.

"Lijepi su to podaci, ali je na kraju najbitnije ono što pružaš na terenu. A Joško to stvarno radi na fenomenalan način. Uklopio se od prvog dana kao osoba, a kao igrač je već sada jedan od standardnih. Donio je veliku kvalitetu u obrambeni dio naše ekipe. Vidim ga daleko. Mora samo tako nastaviti i mislim da ima još prostora za napredak. Sve je na njemu, da trenira i da bude još bolji. Koju će cijenu nakon toga postići, to ćemo vidjeti, bitno je da je zdrav i da igra kako igra, a ponavljam, može još bolje."

FOTO: Hina/ Dario GRZELJ

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!