Nogomet

Smolčić: 'Brzi su i igraju napadački, ali mi smo jaki na lopti i na tome treba graditi igru'

Matej Kačan • četvrtak, 22.09.2022.
Smolčić: 'Brzi su i igraju napadački, ali mi smo jaki na lopti i na tome treba graditi igru'
Foto: FaH

Hrvatski U-21 reprezentativni stoper Hrvoje Smlčić najavio je dvoboj dodatnih kvalifikacija za EURO koji Hrvatska igra protiv Danske...

Jaka obrambena uzdanica u dvobojima U-21 reprezentacije protiv Danske trebao bi biti i Hrvoje Smolčić, novopečeni stoper Eintrachta.

"Analizirali smo ih i imamo još vremena za pripremiti se. Očekujemo brzu skandinavsku ekipu koja igra napadački i atraktivan nogomet. Stvarno agresivna ekipa, imaju uigrane stvari. Znamo što očekivati, na njih obraćamo pozornost i imamo još jedan dan da se pripremimo, nadam se da ćemo se znati dobro suprotstaviti."

U ždrijebu za dodatne kvalifikacije stigao je možda i najteži suparnik.

"Nažalost se nismo kvalificirali kroz grupu, ali sami smo si krivi jer smo na početku imali šest pobjeda. Ždrijeb nas nije pomazio, došao je možda i najkvalitetniji suparnik. No, ako želiš na EURO moraš pobijediti i dokazati da zaslužuješ doći tamo. Danska je kvalitetna, ali kvalitetni smo i mi, morat ćemo biti na svom nivou. Imaju brze i hitre igrače. Morat ćemo biti blizu i pomagati si. Sve smo to analizirali i nadam se da ćemo to pokazati na terenu."

Važna je i psihološka priprema, kao i zadatak nametnuti svoj ritam.

"Bitna utakmica, moramo pokazati Hrvatsku i naše kvalitete. Stvrno ih imamo, jaki smo na lopti i to je naš forte. Na tome treba graditi našu igru."

I Smolčić je jedan od onih koji suovog ljeta napravili iskorak, iz Rijeke se otisnuo do Bundeslige i Eintrachta.

"Stvarno velika razlika, jači tempo i ritam. Treba se na to priviknuti, došao sam na početku priprema pa sam upozoren na to. Imam tamo i Jakića koji mi je prije dolaska rekao kako će to izgledati. Uz to Eintracht igra i Ligu prvaka pa doći iz HNL-a na tu razinu je velika čast. Drago mi je da sam dio te ekipe. Privikao sam se, nadam se kojoj minuti više, ali ekipa i konkurencija su jako dobre. Ako želiš igrati Ligu prvaka, mora biti tako. Trudim se nametnuti i dobiti priliku."

Uz mlade, i A vrsta igra protiv Danaca.

"Naravno da ćemo pratiti. Sad se potrefilo da oboje igramo protiv Danske. Njima sve selekcije igraju sličan nogomet pa će i nama to poslužiti da vidimo kako bi to moglo izgledati. Nadam se da će Hrvatska izvući pobjede u obje utakmice", završio je.

FOTO: HINA/Mario Strmotić

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!