Nogomet

Cantona: 'Bojkotirat ću SP, oni koji su postali ambasadori rade veliku grešku'

Matej Kačan • ponedjeljak, 26.09.2022.
Cantona: 'Bojkotirat ću SP, oni koji su postali ambasadori rade veliku grešku'

Legendarni francuski nogometaš Eric Cantona poručio je kako će bojkotirati SP u Kataru, a osvrnuo se i na bivšeg suigrača Davida Beckhama koji je postao ambasador turnira...

Jedan od najvećih protivnika ovog SP u Kataru je legenda Manchester Uniteda Eric Cantona. Francuz smatra da je način na koji su se kršila ljudska prava razlog za bojkot Prvenstva.

"Sve im se vrti oko novca, način na koji su tretirali radnike na stadionima je užasan. Umrle su tisuće ljudi, a svejedno se slavi to Svjetsko prvenstvo. Osobno ga neću gledati, razumijem da je nogomet biznis. No, mislio sam da je to jedino mjesto gdje svi imaju šansu."

Cantona je rekao da bi podržao svakoga tko bojkotira SP, a posebno se osvrnuo na saveze i legende.

"Ne mogu osuđivati 20-godišnjaka koji ima nogometnu karijeru od deset godina i uvijek je okružen nogometom. No, treba pričati o savezima i političarima koji imaju moć reći: 'Nećemo ići na SP.' Oni imaju pravu moć u svijetu to bojkotirati, ne možemo biti razočarani u igrače koji ne bojkotiraju, ako to ne rade oni na vrhu", rekao je.

Cantona se osvrnuo i na svog bivšeg suigrača iz Uniteda Davida Beckhama koji je postao ambasador Prvenstva.

"Nikad to ne bih napravio, radim upravo suprotno. Počeo sam to govoriti u siječnju 2022., možda sam bio i prvi. Slobodan sam, ali bivši igrači koji su plaćeni za takvu stvar... Ne znam, možda ne znaju što se događa. Ili ako znaju, pogriješili su. Napravili su veliku, veliku pogrešku", rekao je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!