Nogomet

BiH teško poražena u susretu bez značaja, pobjeda nedovoljna Rumunjima za ostanak

Matej Kačan • ponedjeljak, 26.09.2022.
BiH teško poražena u susretu bez značaja, pobjeda nedovoljna Rumunjima za ostanak
Foto: EPA

Natjecanje u skupinama Lige nacija za ovo je izdanje zaključeno je u ponedjeljak za još tri skupine gdje su do kraja razriješene situacije u preostalim grupama Liga od B do D...

Liga B

U Skupini 3 Lige B u ponedjeljak se vodila velika bitka za ostanak koji su na kraju izborile Finska i Crna Gora ispred Rumunjske, i to usprkos visokoj pobjedi Rumunja.

Oni su dočekali BiH koja je ranije osigurala osvajanje skupine pa je Ivajlo Petev promiješao momčad i upisao poraz od 4:1. Rumunjski heroj bio je George Puscas s dva gola, po jedan su dodali Ratiu i Man, dok je jedini gol za BiH zabio Edin Džeko po ulasku s klupe.

Ipak to Rumunjima nije bilo dovoljno jer Finska je također uzela pobjedu, i to u gostima kod Crne Gore. U jako čudnom susretu Crnogorci su u prvih 20 minuta dobili šest žutih, odnosno jedan crveni karton pa su mijenjali tri igrača u prvom dijelu.

Nije pomoglo, Antman i Kallman u 47. i 53. iskoristili su igrača više i Fincima su donijeli ostanak u Ligi B, dok je Crnoj Gori na kraju ovaj poraz nebitan.

Skupina 3, šesto kolo:
Rumunjska - BiH 4:1
Crna Gora - Finska 0:2

Liga C

Ovdje je sve bilo jasno i prije zadnjeg susreta. Znalo se da Gruzija ide dalje, a da Gibraltar ispada i jedina je promjena to što su Bugari preskočili Sjevernu Makedoniju slavljem u Skoplju.

Zabio je Kiril Despodov, dobro nam poznati veznjak Ludogoreca koji je dvaput zabio na Maksimiru Dinamu u Ligi prvaka. Rano su Makedonci ostali s igračem manje nakon isključenja Todoroskog u 13. minuti.

U dvoboju prvog i posljednjeg Gruzija je svladala Gibraltar za potvrdu plasmana u Ligu B. Novi heroj Napolija Kvaratskhelia doveo je goste u vodstvo u 19. minuti s bijele točke, povisio je Tsitaishvili u 48., a smanjio Annesley u 75.

Skupina 4, šesto kolo:
Gibraltar - Gruzija 1:2
Sjeverna Makedonija - Bugarska 0:1

Liga D

I u Skupini 2 Lige D sve je bilo jasno prije posljednjeg susreta. Estonija je samo potvrdila maksimalan omjer i plasman u Ligu C, a San Marino opet je ostao bez gola i zadnji je s četiri poraza.

U Serravalleu je dva gola zabio Anier, a po jedan Sappinen i Teniste za sigurnih 4:0 Estonije.

FOTO: EPA/ROBERT GHEMENT

Liga nacija 2022., Liga B, skupina 3

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Crna Gora0:2Finska
Rumunjska4:1Bosna i Hercegovina
1Bosna i Hercegovina 68:8011
2Finska 68:6+28
3Crna Gora 66:607
4Rumunjska 66:8-27

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!