Nogomet

Karoglan uoči Rijeke o svom statusu: 'Bio ovdje jedan dan ili tisuću, za mene je ovo vrhunac i čast'

Matej Kačan • petak, 30.09.2022.
Karoglan uoči Rijeke o svom statusu: 'Bio ovdje jedan dan ili tisuću, za mene je ovo vrhunac i čast'
Foto: FaH

Trener Hajduka Mislav Karoglan najavio je dvoboj protiv Rijeke, govorio je o odrađenom ciklusu za vrijeme stanke, kao i o svom statusu na klupi Hajduka...

Nakon odrađenih mini priprema i turneje po Dalmaciji za vrijeme reprezentativne pauze, Mislav Karoglan i Hajduk vraćaju se SuperSport HNL-u i 11. kolu protiv Rijeke na Rujevici.

"Mi smo Hajduk i uvijek idemo s najvećim ambicijama", rekao je Karoglan, pa se okrenuo reprezentativcima: "Prvo bih čestitao Livaji i Kaliniću iz A reprezentacije te Biuku i Čolini na velikim uspjesima. Zdravstveni status ćemo utvrditi, imamo nekih zdravstvenih problema i to će krojiti sastav."

Karoglan na ovom mini ciklusu priprema nije imao punu momčad na raspolaganju, ali je vrijeme dobro iskorišteno.

"Uvijek se da nešto napraviti. Falilo je 12 igrača, ali imali smo desetak juniora koji su osjetili seniorsku atmosferu. Podigli smo neke seniore koji su bili tu. Očekujemo motiviranu Rijeku koja se bori za svaki bod, ali mi smo Hajduk i imamo plan za utakmicu", rekao je.

Dva tjedna Hajduk je proveo van Splita na turneji po Dalmaciji, pomoglo je kao mini ciklus priprema i kao jedan team-building.

"Pomoglo je, zahvalio bih se Slogi, Uraniji i Neretvancu. Pomoglo je da se i novi stožer približi, stvori novu atmosferu i da ubrzamo proces. U utakmicama smo dali priliku mladima i dizali formu nekih igrača."

I Rijeka je imala svoju pauzu, s Rujevice se najavljivalo da ono pravo za njih slijedi tek nakon stanke.

"Uvijek je teško na Rujevici, iako smo imali dosta uspjeha otkad sam ja tu. Rijeka je imala dva tjedna bez reprezentativaca, ali mi smo mnogo bolja momčad. No, očekujem da će biti teško. Mi uvijek igramo isto, treba izbalansirati faze igre. Pokušat ćemo se nametnuti i posjedom ugroziti protivnički gol."

Pojačanja do zime sigurno nema pa Karoglan ima zadatak podići one koji su tu i izvući više iz ekipe.

"Imamo unutarnjih rezervi, neki su igrači bili u psihološkom padu. Pokušali smo raditi na tom segmentu, a uz dobar plan mogu se sakriti neke mane i da Hajduk može ići prema gore."

Četiri izostanka su jasna, ostalo Karoglan ne otkriva.

"Sigurno nema Sahitija s kartonima, drugo bih ostavio za sebe. Kalinić i Grgić, Simić su jasno iskomunicirani s ozljedama."

U prijateljskom susretu debitirao je i mladi Luka Vušković sa samo 15 godina, a za njega postoji i plan za skori ulazak u prvu ekipu.

"Mogu ga pohvaliti na ponašanju, ima poseban talent. Pred njim je dug rad, on još nema pravo nastupa za seniore jer ima 15 godina, ali dugoročni cilj je neke mlade pripremati za proljeće, u kontekstu strategije treba pratiti njihov razvoj."

Rijeka je dobro skautirana.

"Naravno da smo ih snimili. Radimo dan-noć, imamo neke informacije. Imaju širok roster, čak navodno 42 i unutarnje rezerve, ali mi idemo po dobar rezultat."

Uvijek dobro protiv Rijeke igra Marko Livaja, često zabija i uvijek je motiviran.

"Bitna je momčad, da ne bude uvijek Marko koji je poseban, ali ga momčad zajednički treba staviti u kontekst da daje te golove", rekao je, pa se osvrnuo na činjenicu da je trener "samo" do SP-a:

<>"Bio tu jedan dan ili tisuću dana, isti je pristup. Za mene nema veće časti, treniranje Hajduka je za mene vrhunac."

Karoglan smatra da Hajduk ima kvalitetu, ali treba dobro posložiti igru za što dosad baš i nije imao vremena.

"Hajduk ima veliku moć, ali za uzeti tri boda treba odigrati dobro. Ili imati više sreće kao što smo imali jednom na Rujevici jer nogomet je kompleksan, ne može ga se pojednostaviti. Ja sam imao četiri treninga s punom ekipom, mislim da nisam još imao kiks. Protiv Istre je to bio rezultatski kiks."

Trener Hajduka je medijima približio svoj novi stožer, a posebno svog prvog pomoćnika i prezimenjaka.

"Od prvog dana je bio sa mnom u Zmijavcima, super kvalitetan kadar koji je i početkom sezone imao dobre rezultate. Ostalo su ljudi koji su sa mnom surađivali u juniorima i kadetima. Mislim da smo kompletirali dobar stožer, podjela odgovornosti je jasna. Coll je ujedno licencirani nogometni trener, ali je prije svega voditelj kondicijske spreme, tu se ništa ne mijenja."

Jako dobro za reprezentaciju je odigrao i Čolina, on i ostali reprezentativci dat će dodatni poticaj momčadi nakon velikih uspjeha.

"Vidim ga kao talentiranog igrača, kod mene je imao minutažu u obje utakmice. Treba nastaviti raditi na svojim problemima, a talenta ima. Reprezentativci su još jedna injekcija samopouzdanja, bitno je kad vidite da imate igrače koji druge čine boljima."

Rijeka i Hajduk igraju s prijenosom na državnoj televiziji, prilika je da to da široka publika vidi što je Karoglan spremio.

"Bit će to, vjerujem, dobra utakmica. Bitno je fokusirati se na naše ciljeve i ispoštovati plan. Nije bilo vremena, ali ja vjerujem u trening i ako je on dobro posložen, vjerujem da je dobar rezultat realan", završio je.

FOTO: HINA/Ivana Ivanaović

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • tapiros30.09.2022. u 13:29
    Uz dužno poštovanje niste trebali tu biti nije jedan dan - ali to je Hajduk. Pa kad su već imali veznjaka iz Libanona i napadača iz Perua ...
    tapiros