Ostali sportovi

WADA obavila nadzor funkcioniranja hrvatskog sustava antidopinga

Branimir Korać, HINA • petak, 30.09.2022.
WADA obavila nadzor funkcioniranja hrvatskog sustava antidopinga
Foto: EPA

Svjetska antidopinška agencija (WADA) obavila je nadzor funkcioniranja hrvatskog sustava antidopinga, priopćeno je iz Službe za antidoping Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Nadzor je prošao s odličnim ocjenama s tim da je bilo potrebno provesti usklađenje s novim pravilima vezano uz institucionalnu neovisnost Žalbenog vijeća što je provedeno u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom.

WADA je obavijestila Službu za antidoping Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo o uspješno izvršenim svim korektivnim mjerama na temelju Izvješća nadzora WADA-e provedenog 16. i 17. studenoga 2021. godine,

Nadzor WADA-e postupak je koji se ciljano provodi nad antidopinškim organizacijama potpisnicima Svjetskog antidopinškog kodeksa s ciljem održavanja dobre i ujednačene antidopinške prakse diljem svijeta. Provođenje svih zadanih korektivnih mjera iz nadzora uvjet je za održanje sukladnosti nacionalne antidopinške organizacije s Kodeksom WADA-e.

Služba za antidoping nastavit će provoditi antidopinški program prema načelima etičnosti i pravičnosti, uvijek vodeći računa o nužnosti nepristranog postupanja, stoji u priopćenju Službe za antidoping Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!