Nogomet

Sučić: 'Morat ćemo posebno pripaziti na Oršića i Petkovića, oni su strašan duet'

Branimir Korać • subota, 01.10.2022.
Sučić: 'Morat ćemo posebno pripaziti na Oršića i Petkovića, oni su strašan duet'
Foto: FaH

Sljedeći tjedan sastaju se Salzburg i Dinamo u trećem kolu grupne faze Lige prvaka, a Luka Sučić na suprotnoj strani imat će neke igrače s kojima dijeli svlačionicu u reprezentaciji...

Luka Sučić u Salzburgu uživa i ima važnu ulogu. Odnos s trenerom je pritom jako bitan, a on i trener Matthias Jaissle već dugo surađuju.

"Poznajemo se dugo, još iz U-18 momčadi, bio mi je trener i ranije i imamo jako dobar odnos. Često razgovaramo i upozorava me ako nešto ne radim dobro. Cijela momčad igra dobar, napadački nogomet, samouvjereni smo i kompaktni", kaže Sučić za Sportske novosti.

I Sučića je iznenadila pobjeda Dinama nad Chelseajem, ali ne i šokirala. Koliko Dinamo može, uskoro će saznati i na travnjaku.

"Nisam mogao gledati utakmicu, ali taj rezultat bio je iznenađenje za cijeli nogometni svijet. Međutim nije me šokiralo, znam da Dinamo igra odličan nogomet i nije za podcijeniti. Morat ćemo posebno pripaziti na Oršića i Petkovića, oni su strašan duet, najjači igrači Dinama."

Poznaje Sučić jako dobro i Josipa Šutala i Roberta Ljubičića.

"O Šutalu mislim sve najbolje, postao je i A reprezentativac i iako bi nam bilo lakše da on ne igra, ne želim da ga ozljeda zaustavi u nastupu. Jako cijenim i Roberta, jako kvalitetan igrač. Zna s loptom, a može trčati dvije utakmice, pravi moderan igrač."

Sučić smatra kako na kraju i Dinamo i Salzburg mogu proći dalje.

"Po meni će naredne dvije utakmice biti ključne, ali osobno mislim da i Dinamo i mi možemo biti ispred Chelseaja i Milana. To mi je i želja."

Sučić se osvrnuo i na prolazak na Europsko prvenstvo do 21 godine s mladom reprezentacijom, oduševljen je i stručnim stožerom i suigračima te je uvjeren da bilo koji igrač može napraviti veliku karijeru.

FOTO: HINA/Mario STRMOTIĆ

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!