Nogomet

Šimić: 'Nema govora o opuštanju protiv Dinama, nama je to utakmica polusezone'

Branimir Korać • ponedjeljak, 03.10.2022.
Šimić: 'Nema govora o opuštanju protiv Dinama, nama je to utakmica polusezone'
Foto: EPA

Dinamo u srijedu od 21 sat gostuje u Salzburgu u trećem kolu grupne faze Lige prvaka i nada se kako bi mogao doći do bodova. Na drugoj strani stajat će Roko Šimić, mladi reprezentativac koji ima veliki respekt prema klubu za kojeg gaji posebne osjećaje...

Red Bull Salzburg u subotu nije uspio doći do pobjede protiv LASK-a, odigrao je kod kuće 1:1, a do boda je došao golom duboko u sudačkoj nadoknadi. Priliku je dobio i Roko Šimić.

"Čeka nas utakmica polusezone, mislim smo već bili malo i na srijedi, a do boda smo došli sretno. Mislim da sam odigrao korektno, prilika imam i jedva čekam taj pogodak nakon kojeg se nadam da bih mogao ući u seriju. Viroza me malo bacila unazad, ali sada se osjećam odlično. Dosta sam radio u terena i osjećam da letim", kaže Šimić za Jutarnji list.

Šimić se nada nastupu, ali i pogotku.

"Ne znam u kojem ćemo sastavu zaigrati, trenutno smo ostali na četiri napadača, a nekako je pravilo da trener jednog napadača mijenja oko 60. minute, a drugog oko 75. Iskreno ne znam hoću li proslaviti pogodak ako ga zabijem, vjerojatno neću biti niti svjestan gdje se nalazim. Neka mi nitko ne zamjeri, gajim ljubav prema Dinamu, ali igrač sam Salzburga i želim mu uzvratiti za povjerenje koje mi je ukazano."

Za Šimića bi idealan scenarij bio da u osminu finala prođu Salzburg i Dinamo, a Milan u Europsku ligu. U srijedu protiv Dinama ne treba očekivati nikakvo podcjenjivanje.

Embed from Getty Images

"Mi igramo uvijek isto, nebitno je li to protiv Dinama ili Chelseaja. Odmah nakon ždrijeba Dinamo smo shvatili kao ozbiljnog protivnika, pokazao je to i protiv Chelseaja i veliki dio susreta u Milanu. Nema govora da bi u ušli u ovu utakmicu opušteno, nama je to najvažnija utakmica ove polusezone."

O Dinamu Šimić ima samo lijepe riječi.

"To je klub koji volim i koji raste u europskim okvirima te se konkurentniji i ozbiljniji. Dva tandema su jako bitna, Petković i Oršić te Mišić i Ademi, ali plitko je gledati samo tako na momčad koja nema slabu stranu. Uvjeren sam da će to biti spektakl od utakmice."

FOTO: EPA/LAURENT GILLIERON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!