Nogomet

Senzen: 'Prednost Salzburga je što njegovi igrači u Lieferingu igraju svaki tjedan sa seniorima'

Mihaela Bradovski • srijeda, 05.10.2022.
Senzen: 'Prednost Salzburga je što njegovi igrači u Lieferingu igraju svaki tjedan sa seniorima'

Salzburg je nanio Dinamovim juniorima drugi poraz u Ligi prvaka mladih ove sezone. Austrijanci su bili bolji i zasluženo su slavili...

Mlada momčad Dinama nije uspjela u Salzburgu izbjeći poraz. Domaćin je zasluženo slavio s čime se morao složiti i trener Ivan Senzen koji je napomenuo kako je prednost juniora Salzburga taj Liefering.

"Po meni je sve čisto. To je nogomet, prava muška igra. Ono što sam i u pripremi rekao dečkima je da Salzburg igra svaki tjedan s odraslim protivnicima drugu ligu. To su dečki koji se natječu cijelo vrijeme sa seniorima i navikli su na takve podražaje. Smatram da smo i mi dali solidan podražaj. Jako agresivna ekipa koja nam nije dopustila puno igrati."

Salzburg je do 71. minute lomio otpor Dinama, a onda su Modri primili kiks gol.

"Jako teška utakmica, malo prilika s obje strane. Obično prvi gol prelomi. Za mene je to prilično jeftin, lagano primljen pogodak za ovakvu utakmicu. Ovo moraš odraditi bez greške da bi mogao nešto izvući. Danas smo izgubili, ali za šest dana je nova utakmica. Veselim joj se iz razloga da vidimo na koji način im možemo parirati."

Igračima nema što zamjeriti, nada se da će nešto naučiti iz ovog poraza.

"Nemam im što reći kada odrade utakmicu na najpošteniji način. Nekada i izgubiti utakmicu nije loše, nešto se iz tog poraza može naučiti. Odradili su svoje maksimalno i nemam zamjerke."

Što se tiče ozljeda, nije bilo nekih težih problema.

"Sastavni dio nogometa. Bilo bi čudno da se nakon utakmice izađe bez malo boli po rebrima, koljenima, zglobovima. To ih čeka i u budućnosti. To je muška igra, kažem da je nogomet borilački sport u kojem bez kontakta ne možeš preživjeti."

FOTO: Dinamo Youtube, Screenshot

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!