Nogomet

Čačić: 'Bio bih zadovoljan s 50-postotnim skorom sa Salzburgom, dat ćemo sve za pobjedu u Zagrebu'

Mihaela Bradovski • srijeda, 05.10.2022.
Čačić: 'Bio bih zadovoljan s 50-postotnim skorom sa Salzburgom, dat ćemo sve za pobjedu u Zagrebu'
Foto: FaH

Ante Čačić nakon susreta bio je svjestan što Dinamo nije dobro radio, ali uvjeren je da njegova momčad može do pobjede na svom travnjaku...

Dinamo je poražen u dramatičnoj završnici protiv Salzburga, postigao je Josip Drmić taj pogodak u 94. minuti, ali bilo je zaleđe.

"Vjerojatno je bilo zaleđe. Sjetimo se utakmice u Zagrebu, pogotka Chelseaja i procjene da je bilo zaleđe. Uopće ne sumnjam u ovu procjenu. Naravno da nam je na kraju žao, ali pošteno je, ako je bilo zaleđe, bilo je zaleđe", priznaje Ante Čačić.

Dinamo je najbolje razdoblje igre imao nakon što je primio gol pa do kraja susreta kada se otvorio i zaigrao kako može.

"Ovo je naše prvo poluvrijeme sa Salzburgom, imamo uzvrat za osam dana. Izvući ćemo određene pouke iz ove utakmice. Imali smo dosta tehničkih pogrešaka. Nismo bili pravovremeni u okretanju strana i to je dovodilo protivnika u situaciju da je imao veći broj napada. Prvo poluvrijeme smo dobro stajali, dobro izlazili, imali smo pokušaj Ademija glavom. Početkom drugog dijela oni su bili goropadniji, mi nismo bili mirni u pasu, na kraju nam se dogodio taj kazneni udarac. Onda smo se otvorili do kraja utakmice i išli va banque i u toj situaciji smo imali mogućnosti poravnati preko Drmića koji je bio sam pred vratarom."

U Zagrebu će Dinamo tražiti pobjedu za sva tri vrlo važna boda.

Embed from Getty Images

"Teško mi je priznati, ali ovo je Liga prvaka gdje nijanse odlučuju i danas je to otišlo na stranu domaćina kojima naravno čestitam. Ispred nas je sedam dana do uzvrata, na sreću nitko se nije ozlijedio, to je najvažnije, a nadam se da ćemo u utorak biti učinkovitiji. Kako sam rekao, bio bih zadovoljan s 50-postotnim skorom u te dvije utakmice. Znači, učinit ćemo sve da dođemo do tri boda u Zagrebu."

Čačić je objasnio i ulogu Mislava Oršića u ovoj utakmici.

"Vukla ga je malo situacija. Teško je igrati gore ako nisi često u situaciji da dobiješ loptu. Onda poželiš doći po nju. To su stvari koje ne treba raditi, ali to su instinktivne radnje koje su stvar navike i to treba tako prihvatiti."

FOTO: HINA/ Daniel KASAP

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!