Nogomet

Izvanzemaljac Haaland nastavio trpati, City lako slavio, totalni raspad Seville protiv Dortmunda

Branimir Korać • srijeda, 05.10.2022.
Izvanzemaljac Haaland nastavio trpati, City lako slavio, totalni raspad Seville protiv Dortmunda
Foto: EPA

U skupini G Erling Haaland nastavio je nemilice puniti protivničke mreže pa je tako stradao i Kopenhagen. A stradala je i Sevilla koja igra u užasnoj formi ove sezone i visoko je poražena kod kuće od Borussije...

Manchester City - Kopenhagen 5:0

Put bez nade netko bi rekao, a bio bi u pravu. Kopenhagen se nije mogao nositi s prejakim Manchester Cityjem i upisao je visok poraz.

Kopenhagen je izdržao samo sedam minuta bez Haalandovog gola. Gündogan je dao loptu za Cancela koji ubacuje u sredinu, a Haaland sjajno zabija za 1:0. 18. gol u 12. nastupu.

Haaland je nezasitan i to je pokazao i u 35. minuti kada je i drugi put poslao loptu u mrežu. Nakon udarca izvana, dobro je reagirao gostujući vratar, uspio obraniti taj pokušaj, ali njegov je problem što je lopta pala točno na nogu Haalanda koji rutinski zabija.

Nastavio je Manchester City napadati i u 39. minuti poveo je 3:0. Gomez je pucao izvana, dosta oštar udarac, a loptu nesretno u svoju mrežu šalje Gruzijac Hočolava.

U 54. minuti kazneni udarac za City. Stamenic je srušio Laportea, a Riyad Mahrez rutinski zabija za 4:0.

Narednih 20 minuta mreža Kopenhagena nije se tresla, a onda je Grealish povukao napad, dao na desnu stranu za Mahreza koji gura loptu u sredinu prema Alvarezu i to je 5:0.

Tu nse City zadovoljio ovim vodstvom i mirno priveo utakmicu kraju. Inače, Haaland je igrao samo u prvih 45 minuta.

Sevilla - Borussia Dortmund 1:4

Sevilla je u katastrofalnoj formi ove sezone, a to je potvrdila i u susretu protiv Borussije koja ju je lako slavila.

Već u šestoj minuti Borussia je stigla do vodstva. Sevilla nije bila dobro postavljena, Bellingham je pronašao Guerreira koji je sjajno zabio izvana za vodstvo Borussije.

Potencijalni problemi za Sevillu i u 20. minuti. Pobjegao je Dortmund u kontru, En-Nesyri je dostigao Ozcana i srušio ga s leđa, talijanski sudac pokazao mu je crveni karton, ali nakon VAR pregleda odluka je ponuištena i Sevilla je dobila loptu zbog ranijeg prekršaja nad Navasom.

Sevilla je u završnici drugog poluvremena ušla u zaostatak od dva pogotka. Bellingham je ušao s loptom u 16 metara, lakoćom je okrenuo sporog Gudelja i iskosa je zabio za 2:0.

Embed from Getty Images

Totalni raspad Seville nakon tog gola, u 43. minuti Moukoko je pucao, odbio je vratar loptu, ali samo do Adeyemija koji bez problema iz blizine podiže na 3:0.

Sevilla je odmah na početku drugog dijela došla do pogotka i vratila si nadu. Ubačena lopta iz kornera, najviši u skoku bio je En-Nesyri koji glavom šalje loptu u mrežu.

Svaka nada domaćina uništena je u 75. minuti. Moukoko je s lijeve strane nabacio za apsolutno samog na 6-7 metara Juliana Brandta koji bez problema zabija. Očajna obrana Seville.

Ivan Rakitić odradio je 62 minute.

FOTO: EPA/PETER POWELL

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Manchester City5:0København
Sevilla1:4Borussia D.
1Manchester City 614:2+1214
2Borussia D. 610:5+59
3Sevilla 66:12-65
4København 61:12-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!