Nogomet

Čačić: 'Nisu nas iznenadili, znali smo na koji način igraju, kako kao momčad funkcioniraju'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 06.10.2022.
Čačić: 'Nisu nas iznenadili, znali smo na koji način igraju, kako kao momčad funkcioniraju'
Foto: FaH

Trener Dinama Ante Čačić odmah nakon poraza u Salzburgu prebacuje se na planiranje uzvrata na Maksimiru. Dinamo je još uvijek debelo u igri za prolazak skupine, a naredni susret bit će jedan od ključnih...

Ante Čačić na konferenciji za medije nakon poraza u Salzburgu osvrnuo se na trenutak dekoncentracije Sadegha Moharramija kojem je pobjegao Ulner i dogodio se jedanaesterac.

"Otkako sam ja u Dinamu, ovo je prvi kazneni udarac koji je on skrivio. Dogodi se. Trenutak dekoncentracije, nije pravovremeno pratio igrača. To je sastavni dio igre."

U zadnjoj liniji Kevin Theophile-Catherine i Josip Šutalo unatoč samo jednom primljenom golu, nisu imali svoj dan i bili su dosta nesigurni.

"Rekao sam da smo imali malo poteškoća u mirnom pasu, u tečnosti, pravovremenom okretanju strana. Znali smo da je protivnik vrlo goropadan kada smo mi u posjedu, da radi odličan reposjed i tu je trebalo biti puno mirniji i precizniji. Mi u pojedinim situacijama nismo to bili i to je domaćinu dalo vjetar u leđa."

Salzburg je odnio pobjedu, ali i Dinamo je imao prilika.

"90 minuta je iza nas, čeka nas još toliko s istim protivnikom. Kreirali smo mi dosta situacija za pogodak, ali kada ga ne postigneš teško je očekivati više. Eto, i dogodio se taj tijesni poraz."

Utakmica u Zagrebu protiv Salzburga sada postaje i najvažnija ove sezone u Ligi prvaka.

"Naravno da je najvažnija. Prva je iduća. Učinit ćemo sve da budemo učinkovitiji kada je u pitanju rezultat. Imamo ispred sebe sedam dana da se pripremimo i ovaj će nam susret biti dobra smjernica. Da vidimo gdje smo i gdje moramo biti bolji. Na našem stadionu, pred našim navijačima, vjerujem da ćemo biti na dobrom nivou i tada možemo očekivati više osim dobrog dojma."

Stefan Ristovski zbog ozljede je ostao na klupi, a prve minute u Europi dobio je Theophile-Catherine.

"Theophile je ušao u momčad jer nismo željeli riskirati s Ristovskim. Riječ je o igraču koji ima europskog iskustva, koji je zdrav, nedostaje mu malo natjecateljskog podražaja. Odlučio sam se za njega i ne mogu ga kvalificirati kao nekoga tko je bio ispod nivoa ovakve utakmice. Ristovski će za osam dana biti spreman."

Salzburg nije iznenadio Čačića, upravo ovakvog ga je očekivao.

"Nisu nas iznenadili. Znali smo na koji način igraju, kako kao momčad funkcioniraju. Da su poletni, agresivni, moćni, da s dosta igrača ulaze u završnicu, a da se s puno igrača i vraćaju iza lopte po izgubljenom posjedu. Pokazali su da su kvalitetna momčad, što mi svi već znamo."

FOTO: HINA/ Daniel KASAP

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!