Tenis

Borna Ćorić svladao pobjednika turnira u San Diegu i izborio četvrtfinale u Tokiju

Branimir Korać • četvrtak, 06.10.2022.
Borna Ćorić svladao pobjednika turnira u San Diegu i izborio četvrtfinale u Tokiju

Borna Ćorić igrat će u četvrtfinalu ATP turnira u Tokiju. Ćorić je u osmini finala bio bolji od Brandona Nakashime, osvajača turnira u San Diegu s kraja prošlog mjeseca...

Borna Ćorić nastavio je s dobrim igrama u Tokiju gdje je upisao i drugu pobjedu. Ždrijeb nije bio najjednostavniji, prvo je igrao protiv Thanasija Kokkinakisa, a zatim protiv Brandona Nakashime.

U oba meča Ćorić je upisao pobjedu u dva seta, odradio je dobar posao i izborio je prolaz u četvrtfinale.

Nakashima je u Tokio došao nakon što je osvojio turnir u San Diegu, u prvom kolu u Tokiju svladao je Japanca Mochizukija, ali Ćorić je bio previsoka prepreka.

U prvom setu bio je dovoljan jedan break. Borna je kod 5:5 stigao do 15:40 i vrlo brzo oduzeo servis protivniku nakon čega je odservirao rutinski i uzeo set sa 7:5.

U istom ritmu nastavio je i u drugom setu gdje je došao do breaka već u prvom gemu kod 3:1 napravio je novi break i mirno priveo meč kraju.

Borna je tako izborio prolaz u četvrtfinale turnira u Tokiju gdje ga čeka teži dvoboj, igrat će protiv boljeg iz meča između Denisa Shapovalova i Rija Noguchija gdje je Shapovalov ipak osjetni favorit.

ATP Tokio, osmina finala:
Borna Ćorić (Hrvatska, 9) - Brandon Nakashima (SAD) 7:5, 6:2

FOTO: Mario Ćužić/HTS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!