Ostali sportovi

Barbara Matić obranila titulu svjetske prvakinje, Lara Cvjetko srebrna

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 10.10.2022.
Barbara Matić obranila titulu svjetske prvakinje, Lara Cvjetko srebrna

Povijesni dan za hrvatski judo! U finalu Svjetskog prvenstva u Taškentu susrele su se Barbara Matić i Lara Cvjetko, a u hrvatskom finalu Matić je bila uspješnija...

Prva sa svjetske rang liste i braniteljica naslova Barbara Matić, ostaje svjetska prvakinja i nakon Svjetskog prvenstva u Taškentu.

Prvi put u povijesti dogodilo se da su u finalu velikog natjecanja na suprotnim stranama dvije Hrvatice, a Matić je bila uspješnija od Lare Cvjetko i slavila prekidom nakon minute i pol borbe.

Cvjetko i Matić predobro se poznaju, zajedno treniraju i među njima nije bilo nikakvih nepoznanica, a Matić je dominirala borbom i na kraju upisala pobjedu.

Od početka je preuzela inicijativu, bila agresivnija i konkretnija, a onda je nakon minutu i pol borbe sjajnim zahvatom napravila polugu na ruci i Cvjetko je bila prisiljena na predaju.

Matić je doputovala u Taškent kao najbolja na svijetu i prvi favorit za zlatno odličje, uspjela ga je osvojiti, a Cvjetko je ostvarila najveći uspjeh u karijeri i može biti preponosna.

Obje su imale dosta težak put do finala, rušile su neke od najboljih judašica svijeta, a na kraju napornog dana Matić je uzela zlatno odličje.

FOTO: Gabi JUAN (EJU)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!