Košarka

Zubčić vrlo dobar u porazu London Lionsa na otvaranju Eurokupa

Branimir Korać • srijeda, 12.10.2022.
Zubčić vrlo dobar u porazu London Lionsa na otvaranju Eurokupa

Počelo je natjecanje u Ulebovom Eurokupu u kojem su jučer i Hrvati bili u akciji. Posebno dobar bio je Tomislav Zubčić...

Tomislav Zubčić od ove sezone ima novi klub, nastupa za ambiciozne London Lionse koji se žele probiti na europskoj sceni.

U prvom kolu Eurokupa poraženi su u Tel Avivu od Hapoela sa 76:59, a upravo Zubčić bio je među najistaknutijim pojedincima kod Lionsa.

Hrvatski internacionalac je za 24 minute na parketu upisao 21 poen (5/11 za dva, 3/10 za tri, 2/2 slobodna) i tome dodao osam skokova. Uz njega je dobru partiju odradio Kostas Koufos s 14 poena i deset skokova.

Kod Hapoela J'Covan Brown ubacio je 19 poena uz šest asistencija, a po 11 poena dodali su Xavier Munford i Tomer Ginat.

Domaću pobjedu upisao je Joventut koji nije imao problema protiv Brescije. Svladao ju je s uvjerljivih 80:63, a Talijani su potpuno pali u zadnjoj dionici kada se Joventut odvojio, a Brescia nije imala nikakav odgovor na to.

Embed from Getty Images

Najbolji kod Joventuta bili su Henry Ellenson s 18 poena i šest skokova te s po deset poena Pau Ribas (sedam asistencija) i Andres Feliz. Ante Tomić za 22 minute ubacio je devet poena (4/9 za dva) uz osam skokova i četiri asistencije.

Kod Brescije po 13 poena upisali su Amedeo Della Valle i John Petrucelli.

Eurokup, prvo kolo:
Hapoel Tel Aviv - London Lions 76:59
Turk Telekom - Paris 75:90
Ulm - Venezia 81:80
Joventut - Brescia 80:63

FOTO - Mornar

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!