Nogomet

Hrvati skrivili kaznene udarce u Londonu, Tudoru velika pobjeda u Lisabonu

Branimir Korać • srijeda, 12.10.2022.
Hrvati skrivili kaznene udarce u Londonu, Tudoru velika pobjeda u Lisabonu
Foto: EPA

Marseille je upisao važnu pobjedu u gostima kod Sportinga, kao i Tottenham kod kuće protiv Eintrachta. Situacija u skupini se potpuno zakomplicirala...

Sporting - Marseille 0:2

Igor Tudor nakon dva poraza na startu upisao je dvije pobjede protiv Sportinga iz Lisabona i Marseille se odjednom našao u dobroj poziciji. Nakon pobjede u Marseilleu, bio je bolji i u Lisabonu.

Marseille je u 17. minuti zaradio čisti kazneni udarac, Amine Harit je grubo zaustavljen u 16 metara, a Ricardo Esgaio je zasluženo zaradio drugi žuti karton. Idealna situacija za Tudorovu momčad, kazneni udarac i isključenje. Loptu je uzeo Matteo Guendouzi koji pogađa superprecizno u kut i Marseille vodi 1:0.

Sporting je ušao u još veće probleme u 30. minuti kada je Marseille došao i do drugog pogotka, Alexis Sanchez bio je pred golom i na pravom mjestu da pospremi asistenciju Harita u mrežu.

Embed from Getty Images

Još lakši posao za Marseille od 60. minute. Pedro Goncalves u kratkom roku zaradio je dva žuta kartona i Sporting je ostao s dva igrača manje.

Do kraja susreta Marseille je mogao i do uvjerljivije pobjede, ali ostalo je 2:0.

Tottenham - Eintracht 3:2

Odlična utakmica odigrana je u Londonu gdje je Tottenham upisao pobjedu protiv Eintrachta s 3:2.

Tottenham je poklonio vodeći pogodak Eintrachtu, jako loše je loptu u 16 metara primio Eric Dier, Lindstrom ju je uzeo, prvi pokušaj obranio je Lloris, ali odbijenu loptu uzeo je Daichi Kamada i zabio za 1:0.

Kratko su gosti bili u vodstvu, Tottenham je već u 20. minuti stigao do poravnanja, Kane je idealnim dodavanjem pronašao Sona koji je sam pred vratarom i zabija za 1:1.

Embed from Getty Images

Preokret je uslijedio u 27. minuti. Kane je ušao u 16 metara, bio u dvoboju s Kristijanom Jakićem, pao je i dosuđen je penal. Izveo ga je Kane i lako zabio za 2:1.

Eintracht je pao i Tottenham je do odlaska na odmor stigao i do trećeg pogotka, nakon ubačaja s desne strane, Son je fantastično pogodio loptu volejom i poslao je iza leđa Trappa za povećanje vodstva.

Nakon sat vremena igre Eintracht je ostao s igračem manje. Tuta je zaradio opravdano drugi žuti karton zbog povlačenja Sona, ali iako su gosti ostali s igračem manje, Alidou je u 87. minuti nakon kornera bio najviši u skoku i jako lijepo glavom pogodio.

Embed from Getty Images

Na ulasku u sudačku nadoknadu Hrvoje Smolčić skrivio je kazneni udarac, a Harry Kane ovaj put puca preko gola.

Na kraju pobjeda Tottenhama uz dva skrivljena kaznena udarca od strane hrvatskih internacionalaca. Ivan Perišić kod Spursa nije igrao, a kod Eintrachta Jakić je odradio cijelu utakmicu dok je Smolčić ušao u 70. minuti.

FOTO: EPA/MANUEL DE ALMEIDA

Liga prvaka, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Sporting0:2Marseille
Tottenham3:2Eintracht Frankfurt
1Tottenham 68:6+211
2Eintracht Frankfurt 67:8-110
3Sporting 68:9-17
4Marseille 68:806

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!