Nogomet

Barcelona se spasila od poraza, ali je na rubu ispadanja iz Lige prvaka

Branimir Korać • srijeda, 12.10.2022.
Barcelona se spasila od poraza, ali je na rubu ispadanja iz Lige prvaka
Foto: EPA

Barcelona je golom Lewabndowskog u 92. minuti izbjegla poraz od Intera, ali nije u dobroj poziciji i trebat će pomoć Viktorije Plzen protiv Talijana. Realno?

Viktoria Plzen - Bayern 2:4

Bayern je osigurao prolazak u osminu finala pobjedom u Češkoj protiv Viktprije. Očekivano lagan dvoboj za Bavarce.

Viktoria je izdržala samo deset minuta. od početka je Bayern pritisnuo, a do pogotka je stigao u desetoj minuti kada je Mane odigrao dupli pas s Goretzkom, došao pred vratara i lakoćom zabio.

Bez milosti Bavarci su stigli u 14. minuti i do drugog gola. Coman je dobio loptu na lijevoj strani i savršeno ju je poslao u sredinu za utrčalog Thomasa Müllera koji podiže na 2:0.

Treći gol stigao je u 25. minuti uz očajnu reakciju obrane Viktorije. Braniči češke momčadi stajali su i gledali što gosti rade, a Goretzka im je pokazao kako se postižu pogoci. Primio je loptu i mirno s 14-15 metara zabio.

I deset minuta kasnije domaći vratar je morao po loptu u mrežu, Sane je proigrao Goretzku koji ulazi u 16 metara, prebacuje vratara i zabija za 4:0 u svom i Bayernovom sjajnom poluvremenu.

Embed from Getty Images

Viktoria je pritisnula u drugom poluvremenu i stigla je do pogotka. Prvo je Pernica promašio čisti zicer, a onda je Vlkanova krasnim udarcem svladao Ulreicha.

Bayern se u drugom dijelu malo previše opustio i Viktoria je došla i do drugog gola. U 75. minuti Kliment je krasno primio loptu u 16 metara i iz okreta pogodio za 2:4.

Josip Stanišić odradio je cijelu utakmicu.

Barcelona - Inter 3:3

Jako bitna utakmica na Camp Nouu gdje je Inter tražio barem remi, a barcelona je trebala pobjedu. Na kraju je završilo 3:3, a Inter je bio bliži pobjedi. No i ovako je udaljen tri boda od osiguranja prolaza, a igra još kod kuće s Viktorijom Plzen. I to sve pod uvjetom da Barcelona slavi i protiv Bayerna i Viktorije.

Inter je u 17. minuti bio jako blizu vodstva kada je nakon ubačaja iz prekida pucao Džeko, a lopta se od grede odbija točno ispred gol linije.

Veliko slavlje na Camp Nou u 40. minuti. Obrana Intera kolektivno je loše reagirala na sva tri kontakta Barceloninih igrača s loptom, od Raphinhine borbe za loptu, pa do pokrivanja Sergija Roberta u kaznenom prostoru, kao i Dembelea kojem je Roberto asistirao u petercu za vodeći pogodak.

Inter se vratio već u 50. minuti. Dugačka lopta u 16 metara, jako loši Pique ju je mogao u skoku odnijeti, ali on je stao, raširio ruke i propustio loptu za vratara, no neugodno se iznenadio kada je ugledao iza leđa Barrelu koji prima poklon i zakucava loptu u mrežu.

Embed from Getty Images

Loše je reagirala Barcelona na primljeni pogodak i Inter je u 63. minuti došao do preokreta. Calhanoglu je dugačkom loptom pronašao Lautara Martineza, njega je pratio Garcia koji uopće nije gledao loptu i Martinez lakoćom prima loptu, dolazi do prostora i zabija od vratnice za 2:1.

Barcelona se vratila u 82. minuti preko Lewandowskog čiji je prvi pokušaj blokiran, ali lopta mu se vratila, pucao je ponovno, lopta je na putu do gola pogodila Bastonija i dovoljno skrenula da prevari Onanu.

Inter je bio na pragu pobjede u 89. minuti kada je Onana odličnim ispucavanjem pronašao Lautara, on daje loptu premna Gosensu koji dolazi iz drugog plana i zabija za 3:2.

Barcelona je nakon toga pritisnula i isplatilo joj se u 92. minuti kada Lewandowski krasnim udarcem glavom zabija za 3:3.

Do kraja je Inter imao još dva čista zicera, ali nije zabio. Zaslužio je bod, Barcelona s ovako amaterskom igrom Piquea i Garcije teško može protiv vrhunskih momčadi.

FOTO: EPA/Alejandro Garcia

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Barcelona3:3Inter
Viktoria Plzeň2:4Bayern
1Bayern 618:2+1618
2Inter 610:7+310
3Barcelona 612:1207
4Viktoria Plzeň 65:24-190

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!